twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 20:19
Εκτύπωση

12

Τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας και έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πολιτικών ενεργειών που χρεώνονται στον, Ν. Μηταράκη, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και δυσαρέσκεια εντός του κόμματος στη Χίο. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά στελέχη του κόμματος αντιδρούν και αρνούνται να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, κατηγορώντας τον βουλευτή και υπουργό για παρασκηνιακές ενέργειες.

 

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ανδρέας Καραγιώργης από τα Ψαρά δημοσίευσε ένα άρθρο που με το οποίο κατήγγειλε τον Ν. Μηταράκη, ότι ενεργούσε παρασκηνιακά για να βρει υποψήφια από τα Ψαρά. Ο κ. Καραγιώργης ξεκινούσε το άρθρο του γράφοντας: «Πριν μερικές εβδομάδες ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός αναζητά μία γυναίκα από τα Ψαρά για να την βάλει υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο. Τότε γέλασα και δεν έδωσα παραπάνω σημασία αλλά επειδή έμαθα ότι συνεχίζεται αυτή η γελοιότητα, Ευελπιστώ ότι καμία Ψαριανή δεν είναι τόσο ηλίθια να συμμετέχει σε αυτή τη αθλιότητα. Και για αυτό θα σας εξηγήσω γιατί είναι αθλιότητα.». Επιπρόσθετα εδώ και καιρό διαρρέονταν από συνεργάτες του Ν. Μηταράκη για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, χωρίς το κόμμα να έχει προβεί σε κάποια σχετική ανακοίνωση.

 

Παρά την έλλειψη συγκεκριμένων αποδείξεων, οι φήμες και οι κατηγορίες έχουν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα δυσπιστίας και απογοήτευσης μεταξύ των μελών της Νέας Δημοκρατίας που από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι πλέον έχουν σαφή τάση να μην ψηφίσουν Ν.Δ. στις εκλογές, αλλά να στηρίξουν τον Στ. Μιχαηλίδη που αναμένεται να είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά εδώ να σημειωθεί ότι το θέμα δεν έχει ανακύψει μόνο από υποστηριχτές του Στ. Μιχαηλίδη, αλλά και υποστηριχτές του Κ. Μουσουρούλη που επίσης ήθελε να θέσει υποψηφιότητα και το κόψιμό του δεν αρέσει, αλλά ενισχύει τη φημολογία περί παρασκηνιακών ενεργειών.

 

Μετά από αυτά τα γεγονότα, ορισμένα στελέχη του κόμματος έχουν αποφασίσει να πάρουν αποστάσεις από τη Ν.Δ. εξαιτίας του Ν. Μηταράκη, που επιπρόσθετα δεν μπορούν να του συγχωρέσουν την παρουσία των ΜΑΤ και τα όσα είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 2020.

 

Οι εν λόγω αποφάσεις έχουν οδηγήσει σε μια κλιμάκωση των εσωκομματικών εντάσεων και στην απομάκρυνση κάποιων στελεχών από το κόμμα.

 

Σε κάθε περίπτωση η διαμορφούμενη κατάσταση αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές, καθώς πολλοί ψηφοφόροι ενδέχεται να απογοητευτούν από τις εσωκομματικές διαμάχες και να κατευθυνθούν στην επιλογή του Στ. Μιχαηλίδη. Στην περίπτωση αυτή χαμένη ίσως δεν είναι μόνο η Ν.Δ. αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να του στερήσει την έδρα που κατέχει από το 2015.

 

Πάντως αν δε διαχειριστεί σωστά την κατάσταση η Ν.Δ. και φαίνεται μέχρι στιγμής να μην μπορεί να τη διαχειριστεί, μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγάλη απώλεια ψήφων για το κόμμα, καθώς και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των τοπικών ψηφοφόρων προς την τοπική ηγεσία του κόμματος, που ήδη αντιμετωπίζει τη σφοδρή κριτική ακόμη και μελών της.

 

Mένει να φανούν οι τελικές εξελίξεις...

12

image

image

Newsletter