twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 16:06
Εκτύπωση

12Πριν μερικές εβδομάδες ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός αναζητά μία γυναίκα από τα Ψαρά για να την βάλει υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο. Τότε γέλασα και δεν έδωσα παραπάνω σημασία αλλά επειδή έμαθα ότι συνεχίζεται αυτή η γελοιότητα, Ευελπιστώ ότι καμία Ψαριανή δεν είναι τόσο ηλίθια να συμμετέχει σε αυτή τη αθλιότητα. Και για αυτό θα σας εξηγήσω γιατί είναι αθλιότητα.

 

Πρώτον είναι από μόνο του άθλιο ο βουλευτής του κόμματος να καταρτίζει το ψηφοδέλτιο. Δόξα τω Θεώ η Νέα Δημοκρατία και μητρώο στελεχών έχει και άξια στελέχη έχει στη Χίο Και σίγουρα το χωριό καταγωγής δεν αποτελεί κριτήριο για την αριστεία την οποία επικαλούμαστε συχνά.

 

Δεύτερον όσο κι αν θέλει να το παρουσιάζει τιμητικό για τα Ψαρά είναι ξεκάθαρα υποτιμητικό. Είναι απλά μία δόλια χρησιμοποίηση του ονόματος και της ιστορίας των Ψαρών για ίδιο όφελος. Αν Κύριε Υπουργέ θέλετε να τιμήσετε τα Ψαρά ή τις Οινούσσες αποσύρετε την υποψηφιότητά σας και βάλτε μόνο μία υποψήφια από τα Ψαρά και μία από τις Οινούσσες. Αλλά επειδή αυτό φυσικά δεν το θέλετε αν επιμένετε να τιμήσετε ,εσείς και ο πρωθυπουργός, Τα Ψαρά, τις Οινούσσες, τον Άι Στράτη, τους Φούρνους και τα υπόλοιπα μικρονησια του Αιγαίου και του Ιονίου, υπάρχει λύση. Βρείτε έναν Άριστο μικρονησιώτη και βάλτε τον στο Επικρατείας σε εκλόγιμη θέση. Να σας θυμίσω βέβαια Κύριε Υπουργέ ότι τα Ψαρά, που θέλετε να τιμήσετε με αυτό τον τρόπο, συνεχίζουν να έχουν 24% ΦΠΑ, συνεχίζουν να μην έχουν μία αξιοπρεπή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Χίο, συνεχίζουν να έχουν χιλια μύρια άλλα προβλήματα που θα έπρεπε πρώτα να λύσετε και μετά να πάμε στις τιμές και τις δόξες. Και για να κλείσω θα σας πω αυτό που είπε ο συμπατριώτης μας Κανάρης στον Όθωνα όταν και εκείνος θέλησε να εκμεταλλευτεί το όνομα των Ψαρών και του πυρπολητή: 《Αυτά είναι ντροπής πράγματα!》

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

12

image

image

Newsletter