twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 16:20
Εκτύπωση

12

Ο Φ. Βιτέλας έχει αναλάβει ως φαίνεται να κάνει τηλέφωνα και να κλείνει ραντεβού στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Α. Στεφάνη που σε λίγες ώρες θα αφιχθεί στη Χίο, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη προεκλογική επίσκεψή του στο νησί.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βιτέλλας είχε πολιτική εμπλοκή με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και το 2019 και τότε τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί καλά ούτε για τον ίδιο (δεν εξελέγη), αλλά ούτε και για την κα Καλογήρου. Μένει να δούμε αυτή τη φορά τι θα γίνει…

 

Πάντως οι πληροφορίες της ChiosPress αναφέρουν ότι επιχειρείται να γεφυρωθούν τα εσωκομματικά χάσματα που υπάρχουν, καθώς όλοι έχουν αντιληφθεί στη ΝΔ ότι για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να πάει στην κάλπη ενωμένη. Έτσι, εξηγείται ότι μεταξύ των πρώτων που έχουν κληθεί να δουν τον κ. Στεφανή είναι και ο πρώην Βουλευτής, Γ. Πίττας, που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια στέκεται απέναντι στις επιλογές του Ν. Μηταράκη και του γραφείου του. Είναι γνωστό ότι ακόμη και σήμερα ο Γιάννης Πίττας μπορεί να κινητοποιήσει μια μεγάλη μερίδα γαλάζιων που δεν τους εκφράζει ούτε το γραφείο Μηταράκη αλλά ούτε και η ΔΕΕΠ. Είναι επίσης γνωστό ότι η Νέα Δημοτική Κίνηση πάνω στην οποία βασίστηκε ο Γιάννης Μαλαφής για να δημιουργήσει τον συνδυασμό του «Χίος για Όλους» θεμελιώθηκε από τον Γ. Πίττα και τους στενούς και πιστούς μέχρι σήμερα συνεργάτες του.

 

Πάντως η πιθανή στροφή του πολιτικού ενδιαφέροντος του Γιάννη Πίττα στην Περιφέρεια και στον επίσημο συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να έχει αντίκτυπο στον Γιάννη Μαλαφή για πολλούς πολιτικούς και παραπολιτικούς λόγους που θα αναφερθούν σε επόμενο άρθρο.

 

 

 

 

Γράφει: Ο ΣΧΟΛΙΑΡΧΗΣ

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

12

image

image

Newsletter