twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 17:43
Εκτύπωση

Κατασκευάζονται Πίστα Motocross και Πάρκα Αναρρίχησης στον μικρό Δήμο Φαιστού στην Κρήτη, παραδίδονται σε 18 μήνες. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Δήμαρχος Φαιστού υπέγραψαν τις σχετικές Προγραμματικές Συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 920.000€.

12

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «οι κατασκευές της Πίστας Motocross και των Πάρκων Αναρρίχησης είναι έργα με εξαιρετική σημασία για την περιοχή, αλλά και για όλη τη χώρα, καθώς πέραν από την αθλητική ανάπτυξη, προσθέτουν αξία συνδυαζόμενα με την αξιοποίησή τους και ως τουριστικοί προορισμοί, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας και της πολιτικής μας για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της οικονομίας μας.

 

Ειδικά, τα αναρριχητικά πάρκα και η πίστα ορεινού τρεξίματος, περιλαμβάνουν διαδρομές που περνούν από ιστορικά και γεωγραφικά/φυσικά αξιοθέατα. Σε συνδυασμό με τις αναρριχητικές διαδρομές του Αγιοφάραγγου, η περιοχή -πέραν των αναγκών άσκησης και περιπέτειας των Κρητικών- θα γίνει πόλος έλξης για νέους Έλληνες και διεθνείς αναρριχητές και τις συνοδείες τους.

 

Ακόμα περισσότερο, μάλιστα, καθώς το έργο συμβαδίζει απόλυτα με τις παγκόσμιες εξελίξεις και τις αποφάσεις της ΔΟΕ, με τις οποίες η Αναρρίχηση συγκαταλέγεται πλέον στα Ολυμπιακά αθλήματα, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024».

 

Την ίδια στιγμή στη Χίο ετοιμάζεται να δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ γα τη νέα δομή! Τη στιγμή που οι υπουργοί Αυγενάκης και Πλακιωτάκης στέλνουν εκατομμύρια για έργα πνοής στις εκλογικές του περιφέρειες ο κ. Μηταράκης εξαγγέλλει εδώ και δύο χρόνια έργα βαλτωμένα, χωρίς ουσιαστική πρόοδο!

 

Η ανάπτυξη στη Χίο θα γίνει μέσω τη νέας δομής; Η Χίος έχει ανάγκη από πίστες Motocross και Πάρκα Αναρρίχησης και άλλα συναφή έργα που θα προσελκύσουν εναλλακτικό τουρισμό και θα δώσουν διεξόδους διασκέδασης και στους νόμιμους – μόνιμους κατοίκους του νησιού.

 

ΟΧΙ σε δομές μεταναστών! Δεν τις έχει ανάγκη η Χίος!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΧΟΛΙΑΡΧΗΣ

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

12

image

image

Newsletter