twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 16:41
Εκτύπωση

Σαν μαγική εικόνα μοιάζει ο χάρτης που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία και δείχνει τις μηδενικές ροές λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Η εικόνα του τελευταίου διαστήματος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εικόνες που βλέπαμε τόσο κυρίως επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο πρώτο έτος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες (μετανάστες και πρόσφυγες) που κατέκλεισαν την πατρίδα μας.

12

 

Η κατάσταση των τελευταίων μηνών με τις ελάχιστες ή μηδενικές ροές ο γράφων πιστεύει ότι σε αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο ο Covid-19, αλλά οι μεγάλες κινητοποιήσεις των νησιωτών και η σθεναρή αντίσταση στην πολιτική των ΜΑΤ και των Υπερδομών που πήγε να εφαρμόσει η σημερινή Κυβέρνηση δια του Ν. Μηταρακή. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και το πολιτικό κόστος τεράστιο και έτσι άλλαξε η πολιτική.

 

Η πολιτική των τελευταίων μηνών που ελαχιστοποίησε ή μηδένισε τις ροές των λαθρομεταναστών αποδεικνύει ότι τα θαλάσσια σύνορα μπορούσαν τελικά να φυλαχτούν και αυτό που χρειαζόταν ήταν απλά πολιτική βούληση.

 

Συνεπώς οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, όπως και της Νέας Δημοκρατίας κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησής τους.

 

Οι μόνοι κερδισμένοι από την κατάσταση με τα ΚΥΤ είναι οι ΜΚΟ και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε τομείς υπηρεσιών.

 

Εφόσον τελικά αποδείχτηκε ότι τα σύνορα μπορούν να φυλαχτούν είναι σίγουρο ότι μπορούν να επαναπατριστούν όλοι οι λαθρομετανάστες, καθώς η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι αδύνατο να αντέξει να «στεγάσει» την Αφρική και την Ασία. Καλό είναι τα δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για τη μεταναστευτική κρίση να δοθούν στα υπανάπτυκτα κράτη (υπό τον έλεγχο φυσικά της ΕΕ), ώστε και αυτά να αναπτυχθούν και είναι τεράστιο σφάλμα να δίνονται είτε στην Τουρκία είτε σε ΜΚΟ είτε στους ίδιους τους μετανάστες ως βοηθήματα!

 

 

Γράφει ο Σχολιάρχης

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

12

image

image

Newsletter