twitter youtube google

 

ΣΧΟΛΙΑ

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 20:21
Εκτύπωση

Σε περίπου 1,5 χρόνο οι ψηφοφόροι της Χίου θα οδηγηθούν στις κάλπες των δημοτικών εκλογών και όσο προχωράμε προς τις εκλογές αυτές, παρατηρούμε μια φαινομενική μεταστροφή της Δημοτικής Αρχής Βουρνού στο μεταναστευτικό, προφανώς προς άγραν ψήφων. Έτσι, τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και σε «φιλικά» προς τη Δημοτική Αρχή Βουρνού Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μία προσπάθεια δημιουργίας ενός «αγωνιστικού» προφίλ στο τομέα αυτό, με δήθεν σημαντικές κινήσεις, που στην ουσία είναι κούφιες και δε θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

image

Η Δημοτική Αρχή Βουρνού διαχειρίστηκε το κομμάτι του μεταναστευτικού μικροπολιτικά, παίζοντας ένα πολύ άσχημο πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη των κατοίκων της Χίου. Συγκεκριμένα υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία και τα τεράστια ποσά που είχε στη διάθεσή της διατέθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε απευθείας αναθέσεις – προσλήψεις, με τον Πρόεδρο της Μονομετοχικής Δήμου Χίου, Καραμανή που διαχειρίστηκε τα χρήματα της Ύπατης Αρμοστείας και τον Μαν. Βουρνού που τον τοποθέτησε στην συγκεκριμένη θέση να αναδεικνύονται σε πρωτομάστορες των απευθείας αναθέσεων και αυτής της πολιτικής. Επομένως ό,τι και να λένε τώρα τα έργα τους έχουν καταγραφεί και δεν πρόκειται να καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα της πολιτικής που εφάρμοσαν.

 

Κάποιοι από αυτούς που ανήκουν στο περιβάλλον της Δημοτικής Αρχής Βουρνού ευνοήθηκαν, εισέπρατταν και εισπράττουν χρήματα λόγω των μεταναστών. Φυσικά άλλοι πολίτες της Χίου έχουν ζημιωθεί και υποφέρουν από την πολιτική αυτή, ενώ κάποιους δεν τους άγγιξε.

 

Η Δημοτική Αρχή Βουρνού έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το μεταναστευτικό και αυτό που συνέβη στη Χίο. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Βουρνού είναι δεδομένες και είναι εφάμιλλες της Κυβέρνησης Τσίπρα. Αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Βουρνού ψήφισε υπέρ της ίδρυσης νέας δομής μεταναστών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στη Χίο, όταν λειτουργούσαν ήδη οι δύο (Σούδα και ΒΙΑΛ).

 

 

Γράφει: ο Σχολιάρχης

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

12

image

image

Newsletter