twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 16:02
Εκτύπωση

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου παρουσιάζει την ταινία "Poor Things", την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. Με δύο προβολές, μία στις 17:30 και μία στις 20:30, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία από τις πιο συζητημένες ταινίες της χρονιάς.

12

Η ταινία "Poor Things" είναι ένα δραματικό έργο σε σενάριο των Τόνι Μακναμάρα και Αλασντερ Γκρέι, με σκηνοθέτη τον διάσημο Γιώργο Λάνθιμο. Πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Μάρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφόε και Ράμι Γιούσεφ, σε μία ερμηνεία που έχει ήδη αποσπάσει διεθνείς επαίνους.

Η ταινία έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις, όπως τον Χρυσό Λέοντα και το Βραβείο UNIMED στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2023, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ) για το 2024 και τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ, ενώ είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη βικτωριανή Γλασκόβη, όπου μια γυναίκα αυτοκτονεί και μετέπειτα επανέρχεται στη ζωή χάρη σε έναν ιδιότροπο γιατρό, αλλά χωρίς τις αναμνήσεις της. Η ταινία αναδεικνύει τις απελευθερωτικές διαστάσεις της ηδονής, μέσα α

σε ένα εκστατικό και ατρόμητο κινηματογραφικό σύμπαν. Το σενάριο εξερευνά την πολύπλοκη σχέση μεταξύ της πρωταγωνίστριας, Μπέλα, του γιατρού και των άλλων σημαντικών χαρακτήρων, δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη φύση, την επιθυμία και την ταυτότητα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, γνωστός για την μοναδική κινηματογραφική του υπογραφή, δημιουργεί μια ταινία που υπόσχεται να συναρπάσει το κοινό με την πρωτότυπη αφήγηση και την οπτική του αισθητική. Η Έμα Στόουν, ηγετική μορφή στο καστ, αποδίδει μία από τις πιο δυνατές ερμηνείες της καριέρας της, ενώ ο Μάρκ Ράφαλο, ο Γουίλεμ Νταφόε και ο Ράμι Γιούσεφ συμπληρώνουν το εξαιρετικό καστ με εξίσου εντυπωσιακές ερμηνείες.

Η προβολή αυτής της ταινίας αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο πολιτιστικό καλεντάρι της Χίου, προσφέροντας στους κινηματογραφόφιλους της περιοχής μια μοναδική εμπειρία. Η ταινία είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.

12

image

image

Newsletter