twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 11:59
Εκτύπωση

12

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ & Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ ΜΑΡΙΑ ΝΤΟΥΖΑ

ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΠΡΟΦΗΤΗΣ 05/08 - 08/08

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

Θα παρευρεθούν και η ηθοποιός και η σκηνοθέτις

Δυο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη θα προβάλλει την Παρασκευή 5/08/22 και το Σάββατο 6/08/22 το Σινέ Προφήτης στην Κώμη της Χίου.

Το πολυβραβευμένο SMAC του Ηλία Δημητρίου (2016, βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας από την Ελληνική Ακαδημία Κιν/φου και το Los Angeles Greek Film Festival, καλύτερης ταινίας από την επιτροπή φοιτητών Otranto film festival, βραβεία κοινού στο Athens Outview film Festival και Cyprus Film Days IFF κ.α.)

το επίσης βραβευμένο Μάτια από Νύχτα του Περικλή Χούρσογλου (2003, Κρατικό Βραβείο Ποιότητας και Κρατικά Βραβεία Πρώτου Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου).

Στις προβολές θα παρευρεθεί η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και θα μιλήσει με το κοινό.

Την Κυριακή 8/08/22 και την Δευτέρα 9/08/22 το Σινέ Προφήτης θα προβάλλει την ταινία

Το Δέντρο και η Κούνια, (2014, 107’) της συντοπίτισσας μας Μαρίας Ντούζα, που μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αγοράστηκε πρόσφατα από το Netflix και από τις 8 Ιουλίου προβάλλεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Στις προβολές θα παρευρεθεί η Μαρία Ντούζα και θα μιλήσει με το κοινό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/08/22, 21:00,

SMAC (2016, 105’)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την πρωταγωνίστρια Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη

Η Ελένη (Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη), μια δυναμική, χειραφετημένη, επιτυχημένη

διευθύντρια τράπεζας, διαγιγνώσκεται με καρκίνο. Η κλονισμένη βεβαιότητα της για τη

ζωή της και η αναπάντεχη συναναστροφή της με τον «άστεγο της γειτονιάς» Ανδρέα

(Γιάννης Κοκιασμένος), θα την οδηγήσουν σε διαδρομές που δεν είχε φανταστεί ότι

υπήρχαν, στην συνειδητοποίηση μιας αποκαλυπτικής πραγματικότητας που αγνοούσε

και στη λυτρωτική αποδοχή του εαυτού της. Το ‘Smac’ (Second mitrochondrial activator of caspases) είναι μια πρωτεΐνη που που ρυθμίζει τον φυσιολογικό θάνατο των κυττάρων. Χωρίς αυτήν τα κύτταρα μας μένουν αθάνατα αλλά δυστυχώς ο οργανισμός μας πεθαίνει από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους.

Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος,

Συντελεστές: Παραγωγός: Ηλίας Δημητρίου. Σενάριο – Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Ηλίας Δημητρίου. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς. Σκηνικά: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.  Κοστούμια: Αγγελική Παναγιώτου. Ηχολήπτης: Ντίνος Κίττου. Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου. Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μύττα  Σχεδιασμός Ήχου: Άρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος.  Μίξη Ήχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Παραγωγή: ΕΚΚ, ΟΤΕ ΤV, AMMOS FILMS, AUTHORWAVE, PROSENGHISI F&V, FALIRO HOUSE Διανομή: CAROUSEL FILMS

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/08/22, 22:15

ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΝΥΧΤΑ (2003, 100’)

Θα προλογίσει η ηθοποιός Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη

Ένας οδηγός νταλίκας ο Χρόνης (Γιάννης Καρατζογιάννης) διατηρεί σχέση με μια χαμηλών τόνων 40άρα, την Ελευθερία (Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη), που θέλει έναν άντρα να τον αγαπά και να την αγαπά, και ονειρεύεται να κάνει μαζί του ένα παιδί. Φτάνουν μέχρι τον γάμο, αλλά στο παραπέντε εισβάλλει στην ζωή τους η 17άχρονη Βάλλια (Εκάβη Ντούμα), χωρίς οικογένεια και με παραβατική δράση και καθορίζει δραματικά τα σχέδιά τους.

Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Καρατζογιάννης, Εκάβη Ντούμα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρίνα Μπούρα, Σπύρος Σταυρινίδης

Συντελεστές: Σκηνοθεσία-Σενάριο: Περικλής Χούρσογλου. Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης. Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης. Σκηνικά-κοστούμια: Αναστασία Αρσένη. Μουσική: Άκης Δαούτης. Τραγούδια: FFC. Ήχος: Νίκος Παπαδημητρίου.

Παραγωγή: CL Productions – Κώστας Λαμπρόπουλος. Συμπαραγωγοί: Περικλής Χούρσογλου, ΕΡΤ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΑ Α.Ε. (Παντελής Μητρόπουλος), Y-Grec Productions (Ροβήρος Μανθούλης), Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΤΟΝΙΚΟΝ (Ντίνος Κατσουρίδης), FILMNET. Οργάνωση παραγωγής: Κώστας Κεφάλας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/08/22, 21:00

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ (2014, 107’)

Θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα Μαρία Ντούζα

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/08/22, 22:15

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ (2014, 107’)

Θα προλογίσει η σκηνοθέτις Μαρία Ντούζα

Η Ελένη Καραπάνου (Μυρτώ Αλικάκη), καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο Καραπάνο (Ηλία Λογοθέτη) εδώ και δεκαπέντε χρόνια, από τότε που αψηφώντας τις επιθυμίες του άφησε την Ελλάδα, για να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Ο Κυριάκος, που είχε υπάρξει πρόσφυγας στη Γιουγκοσλαβία μετά τον πόλεμο, ποτέ δεν συγχώρεσε την Ελένη για αυτήν της την επιλογή και αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη ζωή της και την οικογένειά της στο Λονδίνο.  Μια μέρα, ο Βρετανός άντρας της Ελένης, ο Harry (John Bicknell), χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα.   Η Ελένη έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας αναγκαστικής μετανάστευσης - ή ενός αόριστου χωρισμού.  Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, Άννα (Ίρις Μήττα), και έρχονται στην Ελλάδα για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε.  Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα (Mirjana Karanovic), είναι εγκατεστημένη εδώ μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα (Ελένη Κουλέτση).  Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά.

Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Mirjana Karanovic

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα, Σενάριο: Μαρία Ντούζα, Βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση, Παραγωγή: Μιχάλης Σαραντινός - Ελένη Ατσίκμπαση

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας Σκηνικά: Τζιοβάννι Τζανέτης Μουσική: Άννα Στερεοπούλου Παραγωγή: Steficon Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Δημόσια Τηλεόραση, NOVA, Intermedia Network Serbia, Phos Productions, Stefi Productions, Townfilm 

Διεθνής Διανομή: http://www.eastwest-distribution.com/film/a_place_called_home

12

image

image

Newsletter