twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 17:19
Εκτύπωση

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της την Παρασκευή 26-10-2018 και ώρα 20:30 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. με τη μικρού μήκους ταινία ‘ΛΑΛΑΔΕΣ’ του κινηματογραφικού εργαστηρίου του Ομηρείου.

Η Ψυχή και το Σώμα (On body and soul)

Δραματική/ Ουγγαρία/ 2017/ 116΄

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Ίλντικο Ενιέντι

Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντρα ΜπόρμπελιΓκέζα ΜόρσανιΈρβιν Νάγκι

Σ’ ένα σφαγείο στη Βουδαπέστη, δύο εσωστρεφείς χαρακτήρες, μια νεοφερμένη υπεύθυνη ελέγχου ποιότητας και ο αρκετά μεγαλύτερός της οικονομικός διευθυντής έρχονται κοντά όταν διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ βλέπουν τα ίδια όνειρα. Ο Εντρε και η Μαρία μη μπορώντας να αγγιχτούν ή να τολμήσουν να εξερευνήσουν ο ένας τον άλλο στην «κανονική» ζωή, το κάνουν μόνο στα όνειρά τους.

Περνώντας με αριστοτεχνικούς ελιγμούς από το όνειρο στην πραγματικότητα και αντιπαραθέτοντας αντίθετες μεταξύ τους έννοιες (άντρας - γυναίκα, ελεύθερα ελάφια - φυλακισμένες αγελάδες, σωματική - ψυχική αναπηρία), η Ενιέντι συνθέτει ένα πολυεπίπεδα αμήχανο, συναισθηματικά παγωμένο σύμπαν, το οποίο αναζητά διαφυγή σε μια ονειρική πραγματικότητα.

Η «Η Ψυχή και το Σώμα» συνδυάζοντας ρομαντισμό, τρυφερότητα και τραχύτητα, είναι μια ταινία γεμάτη αγάπη για την αδυναμία, ελπίδα για τις απροσδόκητες ερωτικές ιστορίες, πραγματισμό για τις σκιές της ζωής.

Διακρίσεις: Χρυσή Άρκτος και Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2017, Βραβείο Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικής Ταινιών Κινηματογράφου FIPRESCI, Βραβείο καλύτερης ηθοποιού (Αλεξάντρα Μπορμπέλι) στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

12

12

image

image

Newsletter