twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 18:05
Εκτύπωση

imageΤο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου (ΦΛΧ), οργανώνουν, από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και για δύο ακόμα Κυριακές, εργαστήρι φωτογραφίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00) στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Εισαγωγή στις βασικές αρχές της φωτογραφίας, με ανάλυση θεμάτων όπως τα φιλμ, οι φωτογραφικοί φακοί, οι μηχανές, τα φωτόμετρα, οι τεχνητές πηγές φωτισμού και η μεθοδολογία της φωτογράφησης.

Κυριακή 4 Μαρτίου (ώρα 11:00) στην κεντρική πλατεία του Πυργίου.

Εκπαιδευτική φωτοπεριπλάνηση (άσκηση πεδίου) στο Πυργί, όπου οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, θα φωτογραφίσουν ιδιαίτερα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του χωριού.

Κυριακή 18 Μαρτίου (ώρα 11:00) στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Σχολιασμός των φωτογραφιών που δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες στο προηγούμενο στάδιο, εξετάζοντας τη δομή και τα χαρακτηριστικά των φωτογραφικών υλικών, τις μεθόδους επεξεργασίας, τα πιθανά σφάλματα και τους τρόπους διόρθωσης.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων, μέχρι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

 

12

image

image

Newsletter