twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 18:20
Εκτύπωση

imageΗ Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις εβδομαδιαίες προβολές της στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χίου κάθε Παρασκευή. Αύριο 27-10-2017 προβάλλεται η αργεντίνικη κωμωδία ‘ Ο ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ’ Επισυνάπτονται λεπτομέρειες καθώς και το πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Επιφανής Πολίτης

The Distinguished Citizen

Αργεντινή, Ισπανία, 2016

Σκηνοθεσία: Γκαστόν Ντουπρά, Μαριάνο Κον

Σενάριο: Αντρές Ντουπρά

Πρωταγωνιστούν: Οσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάντι Μπριέβα, Αντρέα Φριγκέριο

Διάρκεια: 118 λεπτά

   Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι, ο οποίος ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια, αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Μαντοβάνι δεν παρουσίασε ακριβώς την πιο αγαθή πλευρά του Σάλας στις σελίδες των βιβλίων του αλλά όλη την μικροψυχία, την απατεωνιά και τα φτηνά αισθήματα των κατοίκων του, ίσως με κάποια υπερβολή χωρίς όμως εμφανή διάθεση συγχώρεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιστροφή στην πατρίδα για εκείνον όχι μόνο να μην είναι μια θριαμβευτική επιστροφή αλλά, αντιθέτως, η αφορμή για να συγκρουστεί μια και καλή με όλη την έχθρα και την απογοήτευση που άφησε πίσω του.

Αστείος, καυστικός, υπόγειος αλλά και εξαιρετικά προσιτός , ο «Επιφανής Πολίτης» καταφέρνει τελικά μέσα από τα επεισόδιά του να δημιουργήσει ένα πλήρες και απολαυστικό ψυχογράφημα ικανό να παρασύρει τον θεατή σε ένα απολαυστικό, ψυχαγωγικό ταξίδι.

Vittorio Veneto Film Festival Award Καλύτερης ταινίας Φεστιβάλ Βενετίας 2016

Βραβείο καλύτερου ηθοποιού Φεστιβάλ Βενετίας 2016

Βραβείο κοινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016

Επίσημη υποψηφιότητα Αργεντινής για Ξενόγλωσσο Όσκαρ

Καλύτερη Λατινοαμερικάνικη ταινία GOYA Awards 2017

 

 

 

12

image

image

Newsletter