twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 18:14
Εκτύπωση

image

Mε αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Πόλ(ε)ις», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει δράσεις για παιδιά και ενήλικες, στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Συγκεκριμένα:

«Ίντα θέτε να σας πω; Παραμύθια από τη Χιo!»

 

Αφήγηση παραμυθιών για σχολικές ομάδες την Παρασκευή 22/9 (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30) και για οικογένειες το Σάββατο 23/9 (ώρα 17:00). Η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» αφηγείται παραμύθια από την προφορική παράδοση της Χίου, γεμάτα μαγικούς βοηθούς, τολμηρούς ήρωες, βασιλόπουλα και όμορφες κυράδες, που μας ταξιδεύουν στα βάθη της θάλασσας, σε ένα περιβόλι στα πέρατα του κόσμου και στο παλάτι σαράντα τρομερών δράκων. Τα παραμύθια διανθίζονται με τραγούδια και μελωδίες από την ελληνική μουσική παράδοση. Η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» αποτελείται από τις αφηγήτριες Βιργινία Κοκκίνου, Πέγκυ Καραγιάννη, Καλλιόπη Λιαδή. Την παράσταση ντύνει μουσικά ο Εμμανουήλ Παλιάκης (νέυ, λαούτο, λύρα, τουμπελέκι).

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Ξενάγηση στην έκθεση «INSPIRATION CHIOS-Με έμπνευση τη Χίο»

Την Κυριακή 24/9 (ώρες 12:00 και 13:00) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τοπία, οικισμούς και ανθρώπους του νησιού, σε «μια πανοραμική άποψη της Χίου που δεν θα χαλάσει ποτέ», όπως αποτυπώθηκαν από τον χρωστήρα του Χιώτη καλλιτέχνη Γιώργου Ζυμαράκη.

 

12

image

image

Newsletter