twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 17:01
Εκτύπωση

12

Οι καθηγητές της Π.Ε. Χίου προσήλθαν στις κάλπες για ν’ αναδείξουν τους συνέδρους τους για το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Τα αποτελέσματα των καλπών σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες ανέδειξαν καθαρή νικήτρια την ΠΕΚ (συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ), ενώ η μέχρι χθες κραταιά παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΚ, με επικεφαλής τον Στ. Σταυρινούδη, αποκαθηλώθηκε από την κορυφή και ήρθε δεύτερη για πρώτη φορά μετά από περίπου 10 χρόνια. Η ΕΑΚ για ακόμη μια φορά κατέβηκε με τους περισσότερους υποψήφιους και μάλιστα ήταν περίπου διπλάσιοι από τους υποψήφιους της ΠΕΚ, ωστόσο σημείωσε εκλογική καθίζηση με τον Στ. Σταυρινούδη να δέχεται σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους σφοδρή κριτική από κάποιους εκπαιδευτικούς, ειδικά για το γεγονός ότι η ΕΛΜΕ ήταν απούσα από τα σχολεία, ενώ ο ίδιος ως δ/ντης εκτελούσε τη διαδικασία της αξιολόγησης.

 

Κατρακύλα για τη ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη Ν.Δ. και με επικεφαλής τον Κ. Καρατζά, η οποία κατετάγη 4η με μόλις 47 ψήφους και χωρίς να καταφέρει να εκλέξει αντιπρόσωπο. Το αποτέλεσμα σαφώς χτυπά πάνω στον Κ. Καρατζά, με τις φωνές που ζητούν να παραδώσει τα ηνία της ΔΑΚΕ να είναι πλέον ηχηρές.

 

Τρίτη δύναμη με ανεβασμένα ποσοστά η ΑΣΕ (ΚΚΕ), με επικεφαλής τον Π. Νικήτα, η οποία εξέλεξε αντιπρόσωπο. Η ΑΣΕ εξαργύρωσε τη συνεχή παρουσία της στα σχολεία και τη συνεπή στάση της στο ζήτημα της αξιολόγησης.

 

Η ΠΕΚ είναι σαφώς ευνοημένη, από την αποσυσπείρωση της ΕΑΚ και ειδικά της ΔΑΚΕ, καθώς πολλοί γαλάζιοι εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν και τη στήριξαν, βλέποντάς την ως μια δύναμη που μπορεί να υπερκεράσει τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι Συσπειρώσεις είναι μια παράταξη που σχηματίστηκε λίγο πριν τις εκλογές και κατήλθε με μόλις δύο υποψηφίους και μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες έλαβε 20 ψήφους.'

 

Αποτελέσματα εκλογών για το συνέδριο της ΟΛΜΕ:

Έγκυρα: 378

Έλαβαν:

Π.Ε.Κ. 131 (2 Σύνεδροι)

Ε.Α.Κ. 99 (1 Σύνεδρος)

ΑΣΕ 81 (1 Σύνεδρος)

ΔΑΚΕ 47

ΠΑΕΜΒΑΣΕΙΣ 20

12

image

image

Newsletter