twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 14:53
Εκτύπωση

12

Μπορείς σε λίγες μέρες να είναι οι Ευρωεκλογές και άπαντες – άπασες στην τοπική Ν.Δ. να δηλώνουν ότι προτεραιότητά τους είναι η επιτυχία του κόμματος στη Χίο, ωστόσο ήδη τα εσωκομματικά μπλοκ έχουν λάβει θέση για τις εσωκομματικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

 

Ο νυν Πρόεδρος, Λευτέρης Μπλάτζιος έχει δηλώσει στη ChiosPress εδώ και καιρό, ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία, ωστόσο τα εκλογικά δεδομένα τώρα είναι πολύ διαφορετικά, από την προηγούμενη φορά που ουσιαστικά αποτελούσε πρόσωπο κοινής αποδοχής του τότε Δημάρχου, Στ. Κάρμαντζη και του Υπουργού τότε, Νότη Μηταράκη. Ο Λ. Μπλάτζιος αυτή τη στιγμή μετρά απώλειες και από άτομα που ήταν μαζί στη Νομαρχιακή και οι οποίοι φαίνεται να έχουν συμφωνήσει με τον Κ. Παπαδόπουλο, ενώ και στα κεντρικά δε φαίνεται να υπάρχει καλή διάθεση για τον Λ. Μπλάτζιο, καθώς οι εν Χίω εσωκομματικοί του αντίπαλοι έχουν φροντίσει να υπενθυμίσουν τα χλευαστικά σχόλια που είχε κάνει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον Πρωθυπουργό στον απόηχο των φοβερών επεισοδίων για το μεταναστευτικό το 2020.  

 

Έτσι, οι πληροφορίες της ChiosPress, αναφέρουν ότι πολλοί που διαβλέπουν τη μεγάλη δυσκολία επανεκλογής του Λ. Μπλάτζιου και την μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει ο Κ. Παπαδόπουλος, που χρεώνεται στον Γ. Μαλαφή και στον περίγυρό του, προτείνουν στον Γιώργο Κάρμαντζη να κατέλθει στις εκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress την τελική απόφασή του ο Γ. Κάρμαντζης θα τη λάβει μετά τις Ευρωεκλογές. Πάντως αν προχωρήσει η υποψηφιότητα Κάρμαντζη είναι αυτονόητο ο Λ. Μπλάτζιος θα αποσυρθεί, καθώς δε διαθέτει τα προσωπικά ερείσματα για να μπορέσει ακόμη και να δημιουργήσει μια ομάδα συνυποψηφίων.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Ι. Φιστέ, που ήταν υποψήφιος με τον Κ. Μουτζούρη και αναμένεται να έχει τη στήριξη του μπλοκ των αντιπεριφερειαρχών. Μάλιστα πληροφορίες της ChiosPress αναφέρουν ότι χθες το βράδυ ο κ. Ι. Φιστές βρέθηκε ομοτράπεζος με τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Δ. Βίο, Μ. Φιστέ και Ν. Φράγκο.  Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Φιστέ δημιουργεί καραμπόλα στον Κ. Παπαδόπουλο, καθώς αμφότεροι είναι Πυργούσοι. Ο κ. Φιστές έχει διατελέσει και πρόεδρος της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο κ. Φιστές θα κατευθυνθεί αποκλειστικά για τη θέση του Προέδρου ή θα συζητήσει μαζί με μια ομάδα ανθρώπων τη συμμετοχή τους στο ΔΣ της ΔΕΕΠ.

 

Τέλος, κάποια παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαβλέποντας την περίπτωση εμφυλίου πολέμου στην τοπική Νέα Δημοκρατία συζητούν να προκύψει μια Νομαρχιακή κοινής αποδοχής από όλα τα μπλοκ, με πρόεδρο μια προσωπικότητα του χώρου που θα εμπνέει σεβασμό σε όλες τις πλευρές. Μάλιστα κάποιοι ρίχνουν στο τραπέζι τα ονόματα των πρώην Βουλευτών Κοσμίδη και Πίττα.

 

Μένει να φανούν οι τελικές εξελίξεις…

12

image

image

Newsletter