twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 16:43
Εκτύπωση

12

Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προχώρησε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρεται σε μία υπόθεση fake news που σχετίζεται με την "νεκρή μικρή Μαρία".

 

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια ιστορία που διακινούνταν από ξένα ΜΜΕ και είχε τη στήριξη ελληνικών ΜΚΟ. Το χρονολογικό πλαίσιο που αναφέρει δείχνει ότι η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια στις 15/8/22 και συνέχισε να διακινείται ακόμα και μετά την επίσημη αποκάλυψη της αλήθειας στη Βουλή στις 30/8.

 

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την προέλευση των fake news ή τον ρόλο των ΜΚΟ, αλλά η ανάρτηση του κ. Μηταράκη υπογραμμίζει τη σημασία του ελέγχου των πηγών και της αλήθειας σε μια εποχή που οι πληροφορίες διαδίδονται ταχύτατα και μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη.

 

Στο επίκεντρο βρίσκεται η παγίδα των fake news, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον στην αναγκαιότητα της ακρίβειας, του επαγγελματικού δημοσιογραφικού ελέγχου και της αναζήτησης της αλήθειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα στρέφει τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.

12

image

image

Newsletter