twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 13:07
Εκτύπωση

12

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη - απάντηση στον κ. Μηταράκη για το προσφυγικό:

«Τρανή απόδειξη ότι το αίσθημα παντοδυναμίας συνοδεύεται από αλαζονεία και ασύστολη ψευδολογία ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μηταράκη.

Θα επανέλθουμε σε όσα ψεύδη είπε για τους φόρους, εστιάζοντας επί του παρόντος στο προσφυγικό.

Καταρχάς, αφού ο κ. Μηταράκης εμμονικά αναφέρεται στους αριθμούς των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα νησιά, ας έχει και το θάρρος να απαντήσει στο βασικό:

Γιατί οι αφίξεις το πρώτο πεντάμηνο του 2023 είναι υπερδιπλάσιες από το αντίστοιχο διάστημα του 2022;

Δεν φυλάσσονται τα σύνορα φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι;

Και αφού θεωρεί τόσο προβληματική τη θέση μας για την Τουρκία και προτάσσει την ανάγκη να επιστρέφονται οι αιτούντες άσυλο εκεί, ας μας απαντήσει και ένα δεύτερο βασικό ερώτημα:

Πόσες αναγκαστικές επιστροφές έχουν πραγματοποιηθεί επί των ημερών του στην Τουρκία;

Μήπως ούτε μία, επειδή η Τουρκία δεν τους δέχεται;

Μήπως αυτό αποδεικνύει ότι στο προσφυγικό-μεταναστευτικό παίζουν κρίσιμο ρόλο εξωτερικοί παράγοντες, και όχι μόνο η εκάστοτε πολιτική της Ελλάδας;

Εξωγενείς παράγοντες που όταν η ΝΔ μιλάει για την ακρίβεια ή την πανδημία φροντίζει να υπενθυμίζει διαρκώς, αλλά ξεχνάει όταν η συζήτηση πάει στο προσφυγικό.

Και για να τελειώνουμε με τα ψεύδη και τις επιλεκτικές σιωπές του κ. Μηταράκη:

Οι χαμηλές ροές, λόγω διεθνών συγκυριών, μπορεί να καθιστούν αποτελεσματική την πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ και ο χρήσιμος πρόθυμος κ. Μηταράκης στα μάτια μερίδας πολιτών.

Ακριβώς αυτή η πολιτική, όμως, όταν κάποια στιγμή αυξηθούν οι ροές θα αποδειχτεί εξαιρετικά κοντόφθαλμη. Και τα νησιά θα είναι τα πρώτα που υποστούν τις συνέπειές της

 

12

image

image

Newsletter