twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 18:17
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPic

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και της Ν.Δ. Χίου και σήμερα ήταν σειρά της Ν.Δ. Χίου να εκδώσει ανακοίνωση και να επιτεθεί πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου που «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» χωρίς να αναφέρει τίποτα για τα τεκταινόμενα του κυβερνώντος κόμματος στη Χίο, τι θα μπορούσε να πει άλλωστε από το να παραδεχτεί τη ζοφερή πραγματικότητα για το νησί μας, θυμίζει στους πολίτες ότι για σαράντα χρόνια άλλοι κυβερνούσαν και μας έφεραν έως εδώ.

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση για το ποιον βαραίνουν οι λιγότερες ή περισσότερες ευθύνες, θυμίζουμε στους θιασώτες της Κυβέρνησης της κατάργησης των μνημονίων με ένα άρθρο και ένα νόμο, της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, της μη παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, του κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη, της κατάργησης των διοδίων ή ακόμα και της μη παραχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιώτες τα εξής:

Την Πέμπτη 24/5/2018 μαζί με την αρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κείμενο 40 σελίδων του Επικαιροποιημένου Μνημονίου (Supplemental Memorandum of Understanding), με ημερομηνία 23 Μαΐου 2018. Τι περιγράφει στο κείμενο με την υπογραφή της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το οποίο πρόκειται επί της ουσίας για ένα 4ο Μνημόνιο περιόδου 2018 – 2022 χωρίς καμία χρηματοδότηση;

1) Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για μία πενταετία και υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060.

2) Νέα μείωση των συντάξεων από την 1/1/2019.

3) Μείωση του αφορολόγητου ορίου το αργότερο από το 2020. Η μείωση αυτή μάλιστα μπορεί να γίνει και νωρίτερα εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2019.

4) Καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ, αφού οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να διατηρήσουν τα συνολικά έσοδα στο ύψος που είναι σήμερα δηλαδή 2,65 δις ευρώ.

5) Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

6) Πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.  

Αγαπητοί σύντροφοι, ξαναδιαβάστε τις δύο τελευταίες ανακοινώσεις σας, δείτε τι υπόγραψε ο πρόεδρός σας για μέχρι το 2022 και απαντήστε και πάλι με νέο διάγγελμά σας προς το χιώτικο λαό ότι από τον επερχόμενο Αύγουστο θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter