twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 16:41
Εκτύπωση

imageΈχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όπως φαίνεται, οι εποχές που ένα κόμμα στην Ελλάδα, (το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ δηλαδή) μπορούσε να κάνει μόνο του Κυβέρνηση. Τα ποσοστά που ξεπερνούσαν το 40% είναι πλέον παρελθόν. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα. Αυτό σε συνδυασμό με τον εκλογικό νόμο, καθιστούν απαραίτητη πλέον τη συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα. Το βλέπουμε τα τελευταία τρία χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλα δείχνουν ότι θα το ξαναδούμε και μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Γιατί το λέμε αυτό; Μα φυσικά δεν υπάρχει και πιο ασφαλής τρόπος να μάθεις τι παίζεται στο πολιτικό παρασκήνιο από το διάβασμα των αποδόσεων στις εταιρίες στοιχημάτων. Στη Novibet λοιπόν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο προσφέρεται ήδη σαν αγορά. Στο 1.20 πληρώνει το δίδυμο Νέα Δημοκρατία - Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δεύτερο φαβορί, στο 2.20 ο συνδυασμός Νέα Δημοκρατία - Ένωση Κεντρώων. Από εκεί και μετά, όσο κι αν σας φανεί παράξενο, ακολουθεί το ενδεχόμενο να συνεργαστούν τρία κόμματα (όποια κι αν είναι αυτά). Τελευταία μονοψήφια απόδοση είναι το 7.00 στο ενδεχόμενο να συνεργαστούν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (ναι υπάρχει και αυτό). Κατόπιν οι αποδόσεις εκτοξεύονται στο 51.00 για ΝΔ-ΚΚΕ και ΝΔ-Χρυσή Αυγή και τέλος στο 101.00 να γίνει κυβέρνηση με τέσσερα κόμματα.

 

Φαβορί ο Μακρόν στη Γαλλία

Οι επιλογές όμως δεν σταματούν στην ελληνική πολιτική σκηνή, αφού στη Novibet μπορείτε να βρείτε την αγορά: «Επόμενος Πρόεδρος στη Γαλλία».

Φαβορί ο Εμμανουέλ Μακρόν στο 2.40, στο 5.00 τον ακολουθεί η Μαρίν Λε Λεπέν, με τον Φρανσουά Μπαρουάν να κλείνει τη δυνατή τριάδα και τις μονοψήφιες αποδόσεις στο 6.00. Ο Λοράν Βοκιέ προσφέρεται στο 11.00, στο 13.00 ο τέως πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και στο 15.00 η, γνωστή σε όλους μας, Κριστίν Λαγκάρ. Το «οποιοσδήποτε άλλος» πληρώνει στο 15.00 και από εκεί και μετά υπάρχουν αρκετά άλλα ονόματα.

 

Τραμπ για «Πλανητάρχης »

Ναι, είναι και πάλι φαβορί. Σε διάφορες εταιρείες στο διαδίκτυο προσφέρεται ήδη η αγορά για τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρώτο φαβορί για να διαμείνει για αρκετά χρόνια ακόμη στον Λευκό Οίκο με την εντυπωσιακή του σύζυγο. Δεύτερο φαβορί ο Μάικ Πενς, πολύ μακριά στο 10.00, ενώ στην ίδια απόδοση βρίσκεται και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν. Οι αποδόσεις ανεβαίνουν αρκετά αφού την πεντάδα των επικρατέστερων για τη θέση του «Πλανητάρχη» κλείνουν η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ και η Καμάλα Χάρις. Βέβαια επειδή όλα στις ΗΠΑ είναι show, θα βρείτε δεκάδες ονόματα που προκαλούν. Κάποια εξ αυτών; Ο ιδρυτής του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο 25.00 (δεν είναι και πολύ ψηλά), το όνειρο κάθε γυναίκας, Τζορτζ Κλούνεϊ στο 80.00, αλλά και οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Λέιντι Γκάγκα και Κιμ Καρντάσιαν στο 1.000!!

 

Κύπρος: Νίκος Αναστασιάδης... το απόλυτο φαβορί

Στη Μεγαλόνησο, ο κ. Αναστασιάδης προσφέρεται στο 1.16 για να είναι ο επόμενος πρόεδρος, την ίδια στιγμή που ο Νικόλας Παπαδόπουλος προσφέρεται στο 4.50. Στο 13.00 ο Σταύρος Μαλάς, στο 70.00 ο Χρίστος Χρίστου και στο 100.00 ο Γιώργος Λιλλήκας. Όσον αφορά το ζευγάρι που θα αναμετρηθεί στον 2ο γύρο (σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής), οι δύο «Νικολάδες» πληρώνουν στο 1.45, ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Σταύρο Μαλά στο 2.65 και οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι στο 44.00!

 

Εργατικοί για Κυβέρνηση στο Βρετανικό ντέρμπι

Πάντα ντέρμπι στην Αγγλία, πάντα στοίχημα στη Βρετανία γενικότερα. Κάπως έτσι μπορούμε να κάνουμε την εισαγωγή για τις επόμενες Βρετανικές εκλογές. Οι Εργατικοί αυτή τη στιγμή δίνονται στο 1.87, την ίδια στιγμή που οι Συντηρητικοί προσφέρονται στο 2.10. Μεγάλη μάχη για ακόμη μία φορά ανάμεσα στους δυο τους. Δεν μπορεί κανείς να σπάσει αυτή τη δυάδα, αλλά για την ιστορία αναφέρουμε και τις άλλες αποδόσεις που είναι οι εξής: Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στο 100.00, Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στο 300.00 και Πράσινοι στο 1.000!

 

12

image

image

Newsletter