twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016 16:05
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΚοινή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μιχαηλίδης αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τους λαθρομετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης με σειρά ανακοινώσεων και δημόσιων τοποθετήσεων, έχουμε επισημάνει «από πολύ νωρίς και προς όλες τις κατευθύνσεις τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Χίο από τον «εγκλωβισμό» επί τόσους μήνες των προσφύγων-μεταναστών.

Έχουμε καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις μας ως οφείλαμε ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει οι συμπολίτες μας και θα περιμέναμε το ίδιο να πράξουν και οι αιρετοί στο νησί μας που βρίσκονται αυτή την στιγμή να ακολουθούν τις περίεργες απόψεις μιας τυχαίας επιτροπής που απαρτίζεται από μη εκλεγμένα άτομα, αποποιούμενοι ουσιαστικά τον θεσμικό τους ρόλο.

Πιστεύουμε ότι αν είχαν εισακουστεί έστω και κάποιες από τις προτάσεις μας θα είχαμε συνεισφέρει στην αρτιότερη διαχείριση του προσφυγικού –μεταναστευτικού στο νησί μας και πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν θα είχαν επιλυθεί.

Παραθέτουμε επικαιροποιημένες τις προτάσεις μας σεβόμενοι τα δικαιώματα όλων όσων εμπλέκονται στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στο νησί μας οι οποίες θα αποτελέσουν και τις προτάσεις στην συνάντηση της Δευτέρας 31-10-2016 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ορισμός Γενικού Συντονιστή για την Διαχείριση του Προσφυγικού στην Χίο ,για τον Συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Εκκένωση του καταυλισμού της ΣΟΥΔΑΣ και εγκατάσταση των προσφύγων-μεταναστών στην ΒΙΑΛ.Έχει γίνει δραστική μείωση του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών που βρίσκονται στο νησί μας και φαίνεται ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Μέριμνα για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στην ΒΙΑΛ με ειδική φροντίδα στους χώρους υγιεινής για να διασφαλίζεται η αξιοπρεπείς διαβίωση και η ασφάλεια των φιλοξενούμενων και των εργαζόμενων.

Επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου(ήδη η υπηρεσία ενισχύεται στην Χίο με 14 άτομα άμεσα).

Αποζημίωση όλων των κατοίκων-επαγγελματιών που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από το προσφυγικό.

Διαχωρισμός των ανήλικων ασυνόδευτων και άμεση φιλοξενία τους σε κέντρο φιλοξενίας(στην περίπτωση αυτή κατάλληλος χώρος είναι το κέντρο Καλουτάς).

Έναρξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων-παιδιών που φιλοξενούνται στην ΒΙΑΛ.

Καταγραφή όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Χίο και ειδικότερα σε ποιο τομέα.

Στελέχωση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών(Αστυνομία-Λιμενικό-Νοσοκομείο) με επαρκές προσωπικό-κάτι που ήδη έχει γίνει ειδικά στην Αστυνομία.

Δημιουργία Συμβουλευτικού κέντρου για πληροφόρηση,νομική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη των προσφύγων-μεταναστών.

Τήρηση της τριμερής συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας από όλους και τήρηση της αναλογικής κατανομής των προσφύγων-μεταναστών σε όλες τις χώρες.

Το βασικότερο όλων βέβαια είναι να σταματήσει ο πόλεμος που αναγκάζει αυτούς τους ανθρώπους να φεύγουν από τα σπίτια τους και είναι υποχρέωση όλων μας η δημιουργία κινημάτων ειρήνης .

 

12

image

image

Newsletter