twitter youtube google

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 15:23
Εκτύπωση

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Image and video hosting by TinyPic

Η Χίος και τα νησιά μας έχουν γίνει αποθήκες ψυχών και οι νησιώτες μας δεσμοφύλακες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και στο προσφυγικό, ανικανότητα και αναξιοπιστία. Στα λόγια διαρκώς υπόσχονται επίσπευση των διαδικασιών. Είχαν πει πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν θα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νησιά, όμως παρά τα μεγάλα λόγια, αυτή τη στιγμή πάνω από 4.000 άνθρωποι βρίσκονται στο νησί της Χίου.

Εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και από την επόμενη εβδομάδα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου αυτές οι προτάσεις να γίνουν αποδεκτές και να υλοποιηθούν.

Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει λόγο να παραμένει στα νησιά, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης. Κανένας μάλιστα που δεν μπορεί γρήγορα να επιστραφεί πίσω στην Τουρκία. Η διαχείριση τους σύμφωνα με την συμφωνία, μπορεί να γίνει όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος. Αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση υλοποιεί την συμφωνία τόσο, ώστε να περιορίζει τις ροές προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχει καταντήσει ο κ. Τσίπρας ο πιο πρόθυμος Πρωθυπουργός στα κελεύσματα της κα Μέρκελ. Όμως εδώ οι Έλληνες υποφέρουν, είναι σε απόγνωση και μαζί τους και οι πρόσφυγες.

Έχουμε διεκδικήσει και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νησιά μας και να αντιμετωπίσουν τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί στις τοπικές οικονομίες από τις επιπτώσεις της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

12

image

image

Newsletter