twitter youtube google

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 16:16
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης μέσω Έρευνας» (Master by Research on Financial and Management Engineering) (ΦΕΚ 2171/13-07-2016, τ. Β΄), το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Στο ΠΜΣ ο/η φοιτητής/τρια καλείται από την πρώτη μέρα και για όλη την διάρκεια των σπουδών του/της να επιλέξει και να ασχοληθεί με ένα συγκεκριμένο ερευνητικό θέμα. Σαν αποτέλεσμα πέραν της διπλωματικής θα προκύψουν και δύο (2) πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ή διεθνή συνέδρια ή κεφάλαια σε βιβλία. Το ΠΜΣ αποτελεί ιδανικό προπομπό για διδακτορικές σπουδές. Tα προτεινόμενα θέματα έρευνας αναγράφονται στο παράρτημα της παρούσας πρόσκλησης.

Για τη λήψη του ΜΔΕ απαιτούνται: α) επιτυχής εξέταση σε δύο (2) υποχρεωτικά μαθήματα και δύο (2) μαθήματα επιλογής, β) επιτυχής υποστήριξη μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας με καθαρή συνεισφορά στην απόκτηση νέας επιστημονικής γνώσης καθώς και γ) υποβολή δύο (2) πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων, τα οποία θα πρέπει να έχουν γίνει αποδεκτά κατόπιν κρίσης για δημοσίευση σε εγκεκριμένο επιστημονικό περιοδικό ή διεθνές συνέδριο ή κεφάλαιο σε βιβλίο. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως εργασίες, ασκήσεις κ.λπ., είναι υποχρεωτική.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του ΜΔΕ ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα για το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, ενώ για το μερικής φοίτησης η χρονική διάρκεια ορίζεται σε πέντε (5) εξάμηνα.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί/ές, για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τμημάτων Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) της ημεδαπής, ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αλλά προβλέπεται να έχουν ανακηρυχθεί πτυχιούχοι μέχρι την έναρξη του Προγράμματος το Νοέμβριο του 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποψήφιοι/ες θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 15:00 τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:

Αίτηση υποψηφιότητας (παρέχεται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ ή από την ιστοσελίδα του Τμήματος http://www.fme.aegean.gr/),

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα,

Αντίγραφο τίτλων σπουδών (οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση τίτλου τους από το ΔΟΑΤΑΠ),

Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (με ακριβή Μ.Ο.),

Φωτοτυπία, των δύο όψεων, της αστυνομικής ταυτότητας του/της υποψηφίου/ας,

Δύο (2) συστατικές επιστολές,

Αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας (εάν υπάρχουν),

Επιστημονικές δημοσιεύσεις και διακρίσεις (εάν υπάρχουν),

Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν),

Τέλος, οι υποψήφιοι/ες μπορούν να καταθέσουν κάθε άλλο στοιχείο που κατά τη γνώμη τους θα συνέβαλε, ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και περισσότερο ολοκληρωμένη άποψη.

Οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις βάσει του φακέλου υποψηφιότητάς τους, θα κληθούν σε συνέντευξη στην έδρα του Τμήματος κατά την εβδομάδα 17-21 Οκτωβρίου 2016.

Για την παρακολούθηση του ΠΜΣ προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων 1.000€. Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν στέγασης και σίτισης, βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Επιπλέον, το ΠΜΣ παρέχει χρηματοδότηση για τη συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών σε επιστημονικά συνέδρια για την παρουσίαση δύο εγκεκριμένων άρθρων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του ΠΜΣ του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (διεύθυνση: Κουντουριώτου 41, Τ.Κ. 82 132, Χίος), κ. Φρονιμάκη Ευγενία, τηλ. 2271035432, fax: 2271035429, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

12

image

image

Newsletter