twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 17:57
Εκτύπωση

12

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, και ώρα 20:30, ο Σύλλογος Φιλολόγων Χίου και το Ωδείο Αιγέας παρουσιάζουν μια ξεχωριστή ποιητική-μουσική παράσταση αφιερωμένη στον "Επιτάφιο", το έργο-σύμβολο της νεοελληνικής ποίησης και μουσικής που υπογράφουν ο Γιάννης Ρίτσος και ο Μίκης Θεοδωράκης. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου, συνδυάζοντας την ποιητική λυρικότητα του Ρίτσου με τη μεστή και δυναμική μουσική του Θεοδωράκη.

"Επιτάφιος" είναι ένα έργο που συνδέει τον θρήνο της Μεγάλης Παρασκευής με το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον της Ελλάδας του '36, εκφράζοντας τον πόνο των αδικημένων και των αγωνιστών μέσα από την εικόνα της χαροκαμένης μητέρας. Η παράσταση θα περιλαμβάνει αφήγηση από τη Νίτσα Κλούβα και ερμηνείες τραγουδιών από τη Μαρία Καλαγκιά, με τη συνοδεία του Φώτη Πέζου στο βιολί, του Θέμη Σαλασίδη στο κοντραμπάσο και του Γιώργου Μισετζή στο πιάνο και την ενορχήστρωση.

Επίσης, θα παρουσιαστούν τραγούδια με ευρύτερη αναφορά στον "Επιτάφιο" με στίχους και μουσική από διάσημους Έλληνες δημιουργούς όπως ο Κώστας Βάρναλης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Zülfü Livaneli, εμπλουτίζοντας το θέμα της βραδιάς με ποικιλία μουσικών χρωμάτων και ποιητικών αναφορών.

12

image

image

Newsletter