twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 17:21
Εκτύπωση

Μια σημαντική για το Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων, καθώς το εκπαιδευτικό ίδρυμα υποδέχθηκε τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα, Αριστείδη Κελεπερτζή. Ο κ. Κελεπερτζής, γνωστός για το πολυσέλιδο και εμβληματικό του έργο «Τα Καρδάμυλα στα γυρίσματα του χρόνου», αποτελεί ζωντανή μαρτυρία της λαογραφικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.

12

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του σχολείου, ο κ. Κελεπερτζής μετέδωσε με πάθος και γλαφυρότητα στους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης γνώσεις, περιστατικά και αποτελέσματα της ερευνητικής του δουλειάς. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου τους μέσα από την προβολή φωτογραφικού υλικού και αφηγήσεων που περιλαμβάνονται στα βιβλία του κ. Κελεπερτζή, εκδόσεις που αποτελούν καρπό μακροχρόνιας έρευνας και αφοσίωσης στην καταγραφή της πλούσιας κληρονομιάς των Καρδαμύλων.

Η επίσκεψη αυτή συνέπεσε με το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου με θέμα «Γνωρίζω τα κάστρα και την αρχιτεκτονική του τόπου μου», εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις των μαθητών με ζωντανά παραδείγματα και μαρτυρίες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παρελθόν, να θαυμάσουν τα έργα των προγόνων μας, να απορήσουν αλλά και να στενοχωρηθούν για τις συνέπειες της άγνοιας και της αδιαφορίας που οδήγησαν στην καταστροφή πολλών από αυτά τα έργα.

Η συμβολή του κ. Κελεπερτζή στην εκδήλωση δεν περιορίστηκε μόνο στη μεταφορά γνώσης. Με την προσφορά του δίτομου έργου του στη βιβλιοθήκη του σχολείου, εγγυάται ότι οι μελλοντικές γενιές θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον πολύτιμο πόρο, ανοίγοντας ένα παράθυρο στο παρελθόν για να εμπνευστούν και να μάθουν από την ιστορία και την παράδοση του τόπου τους.

12

image

image

Newsletter