twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 18:30
Εκτύπωση

12

Χίος - Κύπρος: δύο νησιά στα ανατολικά άκρα του ελληνισμού που έδωσαν τους δικούς τους αγώνες για εθνική αξιοπρέπεια. Δύο νησιά, που παρ’ όλη τη μεταξύ τους απόσταση συνδέθηκαν στο ρου της σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού. Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο, η εθελοντική ομάδα του Κάστρου Χίου σε συνεργασία με την ομάδα Παλαιές Φωτογραφίες Χίου έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής σύνδεσης των δύο νησιών, προσκαλούν το κοινό να καταθέσει υλικό (φωτογραφίες, αρχεία εφημερίδων, ποιήματα, διηγήσεις-ιστορίες, επιστολές, τραγούδια, πίνακες ζωγραφικής, αντικείμενα κτλ) το οποίο να τεκμηριώνει τη διαχρονική τους σύνδεση. Με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα των κατόχων, το υλικό αυτό θα αναδειχθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Κάστρο της Χίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα 0035799541464 (Μαρία) και 00306985083952 (Δέσποινα).

Το υλικό να αποστέλλετε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι 20 Ιουνίου 2024.

 

12

image

image

Newsletter