twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 16:20
Εκτύπωση

12

Με αφορμή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία αποτελεί σημαντικό διάστημα πνευματικής ανανέωσης και εσωτερικής αναζήτησης για τους πιστούς, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου μας, κ. Μάρκου, θα πραγματοποιηθούν ειδικές λειτουργίες στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου του Μητροπολιτικού Ναού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της καθοριστικής περιόδου, κάθε Τρίτη στις 5 το απόγευμα (θερινή ώρα 6μμ), θα τελείται η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο παρεκκλήσιο της οδού Φ. Πασπάτη, πάροδο της Απλωταριάς. Η συγκεκριμένη ακολουθία, γεμάτη μετάνοια και εσωτερική αναζήτηση, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για πνευματική συγκέντρωση και ανανέωση.

Επιπλέον, κάθε Παρασκευή στις 5:30 το απόγευμα, θα ψάλλεται η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο ίδιο Παρεκκλήσιο. Αυτή η ακολουθία, που κορυφώνεται γύρω στις 7 το απόγευμα, αποτελεί έναν έπαινο και τιμή προς τη Μητέρα του Θεού και ένα σημαντικό στοιχείο στην πνευματική προετοιμασία των πιστών για το Πάσχα. Η συμμετοχή σε αυτές τις ακολουθίες προσφέρει μια ξεχωριστή ευκαιρία για ενίσχυση της πίστης και εμβάθυνση στην προσευχή, μέσα από την ανάγνωση των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο, εκφράζοντας τον σεβασμό και την αγάπη προς την Παναγία.

12

image

image

Newsletter