twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 16:58
Εκτύπωση

Η θεραπευτική ομάδα του Ψυχιατρικού Ξενώνα Χίου συνεχίζει το έργο της στην ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων στο θέμα της ψυχικής υγείας. Πρόσφατα, πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα βιωματικό εργαστήρι με μαθητές της Β' και Γ' λυκείου του ΕΠΑ.Λ Καρδαμύλων, το οποίο είχε ως θέμα τον "Θυμό και την ομαλή διαχείριση του".

1

Το θέμα του θυμού είναι κάτι που αφορά όλους μας και είναι σημαντικό να μπορούμε να τον διαχειριζόμαστε με ορθό τρόπο. Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθουμε θυμό, όπως και άλλα συναισθήματα όπως η λύπη ή η χαρά, αλλά είναι σημαντικό να μπορούμε να τον εκφράζουμε και να τον διαχειριζόμαστε, χωρίς να βλάπτουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους.

2

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο του βιωματικού μαθήματος, που σημαίνει ότι οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που τους βοήθησαν να εξερευνήσουν τα συναισθήματα τους και να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τον θυμό τους και πώς να τον διαχειρίζονται με υγιή τρόπο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και να μάθουν από τις εμπειρίες των άλλων.

3

Ο στόχος του εργαστηρίου ήταν να εξοπλίσει τους μαθητές με τις απαραίτητες δεξιότητες και τις γνώσεις για να διαχειρίζονται τον θυμό τους με υγιή τρόπο και να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία.

 

12

image

image

Newsletter