twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 19:50
Εκτύπωση

imageΗ Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Υπάρχει βουλευτής ακριτικού νησιού του ανατολικού Αιγαίου που κατέθεσε σαν μάρτυρας υπεράσπισης δύο ΜΚΟ, οι οποίες κατηγορούνταν από το επίσημο Ελληνικό κράτος για λαθραία διακίνηση μεταναστών στη χώρα μας ;

1 * ) Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για παράνομη μεταφορά μεταναστών στην Ελλάδα την 14η Ιανουαρίου 2016 ,κάθισαν τρεις Ισπανοί πυροσβέστες-«διασώστες» μέλη της ΜΚΟ «Proemaid», καθώς και δύο Δανοί αραβικής καταγωγής, μέλη της Team Humanity. Κατά το κατηγορητήριο, οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν επιβαίνοντας σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, με σκοπό να ρυμουλκήσουν βάρκες με πρόσφυγες προς την Λέσβο , χωρίς να κινδυνεύει κανείς απ’ αυτούς.

Στη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν οι εθελοντές και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που συνέδραμαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση από τη χώρα μας της έκρηξης της ανθρωπιστικής κρίσης, από τις αρχές του 2015 έως και τον Απρίλιο του 2016, αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο μάρτυρας υπεράσπισης βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

Το δικαστήριο έκρινε, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων, ότι οι πέντε δεν τέλεσαν τις πράξεις οι οποίες τους αποδίδονταν και διέταξε την επιστροφή των εγγυήσεων που είχαν επιβληθεί (http://www.iefimerida.gr/…/athoa-ta-meli-mko-gia-paranomi-m…).

2 * ) Την ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας στο σημείο του γεωγραφικού περιορισμού που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά επισημαίνει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ( http://www.era-aegean.gr/?p=35388 στις 3 Νοεμβρίου 2017).

Ο κύριος Μιχαηλίδης τόνισε ότι «οποιαδήποτε τακτική εξυπηρετεί την ιδέα της έμμεσης αποτροπής για να λιμνάζουν άνθρωποι στα νησιά μας με συγκεκριμένο σκεπτικό , είναι αυτονόητο ότι απάδει των αξιών μας ως πολιτικά πρόσωπα, ως παράταξη . Αυτή είναι μια αποκρουστική πολιτική και δεν είναι δυνατό να στηριχτεί στην κοινωνία, είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την υπηρετήσουμε».

Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να ισχυρισθεί ότι η ιδεολογική προσέγγιση είναι σημαντικότερη και πάνω απ΄ όλα, και ότι οι εκφραστές των πολιτικών ''OPEN BORDERS'', βρήκαν επιτέλους τον τρόπο να εφαρμόσουν πρακτικά τα πιστεύω τους.

Είναι όμως πραγματικά έτσι ;

Στις 14 Μαΐου του 2018 αποστέλλεται επιστολή από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα προς τους ακρίτες Βουλευτές του Ανατολικού Αιγαίου για να αποτρέψουν τον επίσημο εγκλωβισμό μεταναστών στα ακριτικά νησιά, καλώντας τους να καταψηφίσουν τον γεωγραφικό περιορισμό που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο.

Ενάντια σε κάθε λογική, την επόμενη μέρα υπερψηφίζουν το σχετικό άρθρο και επομένως τον ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ οι ίδιοι οι " OPENBORDERS'' Βουλευτές.

Ενώ πιστεύουν και «μάχονται» για την ελεύθερη διακίνηση όλων των ατόμων ανά την υφήλιο, τελικά στην πράξη εγκλωβίζουν με την ψήφο τους ,στα ίδια τους τα ακριτικό νησιά τα οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, τους μετανάστες, θέτοντάς τα σε καταστάσεις πρωτόγνωρα επικίνδυνες (κοινωνικές, οικονομικές, εθνικές, γεωπολιτικές).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ : Στο προσεχές διάστημα ,οι κύριοι Μιχαηλίδης, Πάλλης όπως και οι υπόλοιποι Εντεταλμένοι Εγκλωβιστές Ακρίτες Βουλευτές, θα πρωτοστατήσουν στον διαφαινόμενο σχεδιασμό της ένταξης μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, ακόμα και ενάντια στην θέληση των ίδιων των μεταναστών - προσφύγων!

Τα σύνορα τελικά έχουν μεταφερθεί Δυτικότερα (http://www.politischios.gr/…/sten-tsimpida-tou-limenarkheio…), όπως εύστοχα είχε προβλεφθεί στην πρώτη συγκέντρωση του λαού της Χίου, στις 28 Σεπτέμβρη του 2016!

Ποιός όμως θα περίμενε ότι θα γινόταν αυτό και ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, με την συνδρομή των Κυβερνητικών Βουλευτών (Πάλλης, Μιχαηλίδης κλπ ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου;

Είπαμε, για τους εν λόγω κυρίους ένα είναι το σημαντικότερο.....μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει .......

 

 

12

image

image

Newsletter