twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 21:02
Εκτύπωση

 photo d.jpgΗ παράταξη Πρωτοβουλίας Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την παρά φύση συνεργασία της παράταξης του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Ποτέ δε γράφουμε κείμενα, έτσι απλά για να κάνουμε αισθητή την συνδικαλιστική μας παρουσία. Γράφουμε μόνο όταν υπάρχει λόγος.

 

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, διαβάσαμε το κείμενο της « ΔΗ.ΣΥ», το οποίο έδινε απάντηση στην παράταξη των «ανεξάρτητων». Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε, ότι κατηγορηθήκαμε πως δεν δεχθήκαμε, «τω καιρώ εκείνο», να συγκροτήσουμε διαπαραταξιακό προεδρείο στο σύλλογό μας. Είναι τουλάχιστον ανακριβές και ατυχές να γράφεται κάτι τέτοιο από τη «ΔΗ.ΣΥ.», διότι εμείς είμασταν εκείνοι που προτείναμε στον εκπρόσωπό της να συγκροτηθεί διαπαραταξιακό προεδρείο και ποτέ δεν λάβαμε απάντηση!!! Είναι προφανές ότι είχαν ήδη προαποφασίσει τη συμπόρευση τους «Ενότητα» και «Δη.συ.» και όλα όσα έχουν αναφερθεί είναι μόνο για την παραπληροφόρησή σας.

 

Το δεύτερο ζήτημα, στο οποίο θέλουμε να αναφερθούμε, έχει να κάνει με τον ταμία του συλλόγου μας και νυν πρόεδρο του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος θα θυμάστε τις αντισυναδελφικές τοποθετήσεις. Που είχε κάνει σε μέσα ενημέρωσης, όσο αφορά στη δίχρονη, υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Αναγκάστηκε να τρέχει, «κατόπιν εορτής», να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του υπέρ των παιδικών σταθμών. Πιστεύουμε πως κάποιος θα έπρεπε, έστω και την ύστατη στιγμή, για την υστεροφημία τους, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους!!! Εξάλλου οι σοφοί άνθρωποι διακρίνονται για την μεταμέλειά τους για τα λάθη που διέπραξαν. Σε κάποιο, μάλιστα, από τα τελευταία Δ.Σ. του συλλόγου μας, ο εκπρόσωπος της «ΔΗ.ΣΥ.» είχε ζητήσει από τον ταμία να δώσει μία ικανοποιητική απάντηση σε όλα αυτά, αλλιώς θα έκανε πρόταση μομφής! Ακόμα περιμένουμε την προσωπική απάντηση του ταμία μας!!! Εκτός αν θεωρεί ότι απάντησε σε όλα αυτά, με ένα κείμενο, το οποίο μας το έδωσε στο τελευταίο Δ.Σ. και το οποίο ήταν μια γενικόλογη αναφορά στη δίχρονη προσχολική αγωγή του Κ.Κ.Ε., χωρίς να αναθεωρεί όλα όσα είπε στα στρατευμένα, υπέρ του, μέσα. Αναρωτιόμαστε, ο εκπρόσωπος της «ΔΗ.ΣΥ.», έχει «καλυφθεί» συνδικαλιστικά από αυτό το κείμενο του Κ.Κ.Ε και δεν επιζητά ακόμα την προσωπική απάντηση του ταμία και προέδρου του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ;;;»   

12

image

image

Newsletter