twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 14:31
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ:                 

Κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των διοικήσεων των ναυτικών σωματείων της Χίου συνταξιούχων και εν ενεργεία, καθώς επίσης και του ναυτικού κόσμου της Χίου, επ’ευκαιρία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Π.Ν.Ο σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, έγινε πλήρη ανασκόπηση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.

                    Η διαπίστωση που έγινε είναι ότι όχι μόνον δεν επιλύονται τα χρόνια προβλήματα εκ μέρους των κυβερνώντων αλλά δεν υπάρχει και η βούληση για την επίλυση τους, παρά τις συνεχείς και κενού περιεχομένου υποσχέσεις τους, αλλά  αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται με τις διαρκώς προωθούμενες νέες «ρυθμίσεις και σχέδια νόμου με συνεχείς περικοπές».

                    Μετά την ψήφιση του επάρατου νόμου Κατρούγκαλου 4387 την 12η Μαΐου 2016, σχετικά με το ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης «ΕΦΚΑ» και τις μεταρρυθμίσεις ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα άθλιο και βάρβαρο παιχνίδι στις πλάτες όλων των Ελλήνων.

                    Όσον αφορά τον ναυτικό κόσμο η πολεμική ενορχήστρωση γίνεται από την πολιτική ηγεσία του Υ.Ε.Ν, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλά και όπως όλα δείχνουν και δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της Π.Ν.Ο οι οποίες κινούνται στο παρασκήνιο και λιγότερο στο προσκήνιο.

 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

Την κατάργηση και απόσυρση του Εθνοκτόνου αντισυνταγματικού νόμου 4387/16 σ.σ ( Από την ημέρα της ψήφισης του έχει υποστεί 21 μετατροπές ενώ η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι η οι διατάξεις του προσκρούουν στα άρθρα 2,4,22 και 25 του Συντάγματος). Για τον ίδιο λόγο μετά το Ε.Σ έρχεται και το Σ.τ.Ε και μας δικαιώνει.

Την πλήρη διάλυση του Ν.Α.Τ και την πραξικοπηματική αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Την κατεδάφιση του Κ.Ε.Α.Ν και τον ευτελισμό των συντάξεων μας. Το αποτέλεσμα είναι με την εφαρμογή του ν.4387/16 από της 12/05/2016 μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί μόνο προσωρινές συντάξεις που κυμαίνονται μεταξύ των 384 Ευρώ και 768 Ευρώ, δεν εκδίδονται κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ .

Για όσες γυναίκες συναδέλφων μας που είχαν την ατυχία να χηρέψουν μετά τον νόμο 4387( Κατρούγκαλου) λαμβάνουν έναντι και προσωρινή σύνταξη 324 Ευρώ.

Η συνεχή μειούμενη παρουσία Ελλήνων στην ποντοπόρο ναυτιλία και η αυξανόμενη μαύρη ανασφάλιστη εργασία.

Η συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών με την διάλυση και υποβάθμιση του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ.

Η κυβερνητική πολιτική της συμπόρευσης με την εργοδοσία, οδηγούν σε νέες εξωφρενικές απαιτήσεις με νέα νομοθετική ρύθμιση, να προσλαμβάνουν ανασφάλιστους τους δόκιμους ναυτικούς.                           Σε σύσταση επιτροπής από τον προηγούμενο Υπουργό Ε.Ν.  Θ. Δρίτσα και μετά από μακρά περίοδο κοινωνικού διαλόγου κατέληξαν στο πλαίσιο θέσεων που αφορούν την ναυτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα η προτεινόμενη ρύθμιση είναι  η μη καταβολή από τους Εφοπλιστές ασφαλιστικών εισφορών προς το Ν.Α.Τ για τον εκπαιδευόμενο σπουδαστή, παρά μόνο η παροχή ιατροφαρμακευτι -κής περίθαλψης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αυτή η ρύθμιση καθιστά οικονομικά «Ελκυστικότερο» τον σπουδαστή για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Η Επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο εξαρθρώσεως και εκμηδενισμού των νόμιμων δικαιωμάτων μας  που αποκτήθηκαν με πόνο, δάκρυα  και αίμα δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Καλούμε την ύστατη στιγμή την Π.Ν.Ο να κλιμακώση τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τελική δικαίωση.

 

12

image

image

Newsletter