twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 20:27
Εκτύπωση

imageΤην Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου ε.έ. με πρωτοβουλία της αδελφότητος Ψαριανών Αθηνών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις το Ιερὸ Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων του ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης.

Στο εκκλησάκι που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Προκαθήμενος της Χιακής Εκκλησίας συνεπήρε τους παρευρισκόμενους πιστούς με τη φλόγα και την αγάπη του προς τον Ήρωα και την πατρίδα μας. Έπλεξε το εγκώμιο του μπουρλωτιέρη και πρωθυπουργού της Ελλάδος συγκρίνοντας τον με τις σημερινές ηγεσίες. "Ο Κανάρης παρέμεινε στην Ιστορία Μεγάλος γιατί συμβιβάστηκε μόνο με τον Χριστό! Σήμερα, όσο κι αν ψάξουμε με το φανάρι, όπως ο Διογένης, δεν θα βρούμε Κανάρηδες στην πολιτική, στον Στρατό, στην εκπαίδευση ούτε ακόμη και στην Εκκλησία!", ανέφερε.

Ο Ποιμενάρχης μας δεν δίστασε να στείλει καθαρό μήνυμα, ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων της Τουρκίας. "Οι απειλές του Ερντογάν δεν μας φοβίζουν ούτε μας κάμπτουν. Το Αιγαίο το φυλάει ο Χριστός και ο Κανάρης και γνωρίζουν πολύ καλά οι γείτονες τι σημαίνει το όνομα Κανάρης", τόνισε.

Ο Σεβασμιώτατος με την παρουσία του έδωσε κουράγιο στους εν Αθήναις Χίους αδελφούς μας και την βεβαιότητα ότι ἡ πατρίδα μας δεν θα χαθεί, από τη στιγμή που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν τα όσια και ιερά της φυλής μας αποτίοντας τον προσήκοντα σεβασμό σε όσους έχυσαν το αίμα τους για "τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἁγία καὶ τῆς πατρίδος τὴν ἐλευθερία".

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπος μετέβη στο Α' κοιμητήριο Αθηνών όπου, παρουσία αρκετών πιστών, τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Κ. Κανάρη.

12

image

image

Newsletter