twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 21:19
Εκτύπωση

imageΣτο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας των προορισμών του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προγραμματίζει να προβεί στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων (Hellenic Film Office-HFO). Σκοπός του εν λόγω Δικτύου είναι η προσέλκυση και εξυπηρέτηση ξένων παραγωγών οπτικοακουστικών έργων αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του ελληνικού φυσικού τοπίου, του ανθρώπινου δυναμικού και των σχετικών υποδομών.

 

Η HFO αποτελείται από εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων κυρίως κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων με πολυετή δραστηριότητα, μέλη του Συνδέσμου Παραγωγών Ο/Α Έργων (ΣΑΠΟΕ) ο οποίος είναι και συνεργαζόμενος φορέας. 

 

Απώτερος στόχος της αυνεργασίας αυτής είναι  εισαγωγή των Νησιών της Περιφέρειας μας στον «χάρτη» της διεθνούς κινηματογραφική βιομηχανίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον εν λόγω Δίκτυο έχει υπογράψει η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

12

image

image

Newsletter