twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 21:13
Εκτύπωση

DSC02754Το έθιμο των Αγιοβασιλιάτικων Βαπορακιών αναβίωσε για 41η φορά, ωστόσο συνέχισε να ακολουθεί τη φθίνουσα πορεία των τελευταίων ετών, καθώς φέτος έλαβαν μέρος μόνο τρία βαποράκια. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν βαποράκια από τις Ενορίες του Κάστρου, της Λέτσαινας και της Αγ. Παρασκευής, οι οποίες συμμετείχαν με μεγάλα πολεμικά πλοία.

 

Η Πρόεδρος της Περιηγητικής, Π. Τασοπούλου απέδωσε τη μικρή συμμετοχή στην οικονομική κρίση και στις νέες συνήθειες των νέων, ωστόσο δεν αναφέρθηκε και στις ευθύνες της διοργανώτριας, όπου τα προηγούμενα χρόνια τα χρηματικά βραβεία και οι αμφιλεγόμενες ψηφοφορίες δημιουργούσαν απογοητεύσεις και αρκετές Ενορίες σταμάτησαν να στέλνουν βαποράκια. Ακόμη και σήμερα, που έλαβαν μέρος μόλις τρία βαποράκια, υπήρξαν αντιδράσεις στο άκουσμα των αποτελεσμάτων. Συνεπώς θα ήταν καλύτερο να εγκαταλειφθεί ο διαγωνιστικό χαρακτήρας της εκδήλωσης και ενισχυθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του εθίμου σε μια όμορφη εκδήλωση που θα στηρίζεται από τον Δήμο Χίου και τους λοιπούς τοπικούς φορείς.

 

Σήμερα το πρώτο βραβείο έλαβε το βαποράκι της Παναγίας της Λέτσαινας και το πρώτο βραβείο και φέτος στα παινέματα έλαβε η Αγ. Παρασκευή, που πάντα έχει ευρηματικό στίχο.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

12

image

image

Newsletter