twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 17:16
Εκτύπωση

imageΈνας φρέσκος αέρας πνέει στην Χορωδία Χίου με την υπόσχεση να μας ταξιδέψει σε καινούρια μουσικά μονοπάτια καθώς η μπαγκέτα της χορωδίας ανατέθηκε σε μια νέα μαέστρο, την Αγγέλα Τσιμπιρλού.

 

Μια πρώτη αίσθηση θα έχουμε με τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδίας Χίου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20.00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μούσα Ελληνική, που θα μας μεταφέρει στον παραμυθένιο κόσμο της βραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή παντρεύοντας παραδοσιακούς ήχους της Ελλάδας με βιενέζικες μελωδίες για να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη και Χριστουγεννιάτικη ζεστασιά. Ταυτόχρονα η χορογράφος Christy Walsh, έρχεται από τη Νέα Υόρκη για να χορογραφήσει σε μια απροσδόκητη σολιστική απόδοση τα Κάλαντα, αλλά και τον μαγικό Καρυοθραύστη σε ερμηνεία από τέσσερα χέρια.

 

Η Αγγέλα Τσιμπιρλού, είναι μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες Μαέστρους με σπουδές και καριέρα στο εξωτερικό. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χίο, όπου και έλαβε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου, αρχικά από την Π. Σταμπόλου και έπειτα από την Ε. Λυκοπάντη.

 

Είναι αριστούχος απόφοιτη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Αθηνών, στο οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο με την σολίστ Μερόπη Κολλάρου, καθώς επίσης και στα Ανώτερα Θεωρητικά, λαμβάνοντας Πτυχίο Αρμονίας (1997), Πτυχίο Αντίστιξης (1999), Πτυχίο Φούγκας (2001) και Πιάνου με άριστα παμψηφεί (2003). Είναι επίσης αριστούχος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκράτς, από το οποίο έλαβε τον τίτλο Bachelor of Arts (BA, 2010) και Master of Arts (MA, 2012) στην διεύθυνση Χορωδίας, καθώς επίσης τον τίτλο Bachelor of Arts (BA, 2010) και τον τίτλο Master of Arts (MA, 2013) στην διεύθυνση Ορχήστρας.

 

Η Ελευθερία Λυκοπάντη, κατόπιν δικής της πρότασης στο ΔΣ της Χορωδίας Χίου, παρέδωσε τη σκυτάλη στην Αγγέλα Τσιμπιρλού, έχοντας συμπληρώσει τριανταπέντε χρόνια άοκνης προσφοράς που οδήγησαν τη Χορωδία Χίου σε μια λαμπρή πορεία εντός κι εκτός συνόρων: με δεκάδες συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεργασίες με εξέχοντες συνθέτες, λυρικούς καλλιτέχνες, μαέστρους και μουσικοπαιδαγωγούς, με αρκετές ηχογραφήσεις αλλά και πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, η Χορωδία Χίου συγκαταλέγεται στις πλέον έμπειρες και ικανές πολυφωνικές χορωδίες της Ελλάδας. Η νέα μαέστρος επιστρέφει στο γενέθλιο τόπο της και στόχο έχει να συνεχίσει αυτή την εξαιρετική πορεία και να μας μεταδώσει την αγάπη και το πάθος της για τη μουσική. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια!

 

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter