twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 19:17
Εκτύπωση

 photo d.jpgΗ Ανεξάρτητη Παράταξη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, η Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη στάση της παράταξης Ενότητας (ΚΚΕ), η οποία έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ..

 

Συγκεκριμένα η εν λόγω παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ αρνήθηκε να ψηφίσει θετικά σε χορηγία υπέρ του ΚΕΔΔΥ προκειμένου να αποκτηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής.

 

Η Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών μέσω της ανακοίνωσής της αναδεικνύει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που τηρεί η εν λόγω παράταξη, καθώς πριν από λίγο καιρό είχε ψηφίσει υπέρ της χορηγίας εικονογραφημένου λεξικού για τα προσφυγόπουλα, αλλά τώρα αρνήθηκε τον υπολογιστή που έχει ανάγκη το ΚΕΔΔΥ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

Συνάδελφοι, με μεγάλη μας λύπη, θέλουμε να σάς πληροφορήσουμε για ένα δυσάρεστο γεγονός πού έλαβε χώρα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή. Η προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ κ. Ντούβλη απέστειλε γραπτό αίτημα προς το Δ.Σ. του σύλλογό μας, αλλά και σε κάθε ένα από τα μέλη ξεχωριστά, για την χορήγηση Η/Υ! Όλοι γνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΔΔΥ, αλλά και τα σχολεία μας γενικότερα, όσο αφορά στην ανεπάρκεια τεχνολογικού εξοπλισμού και γραφικής ύλης!

 Εμείς, ως παράταξη, μέσω του μέλους μας στο Δ.Σ., Βαγγέλη Δέδε, είμαστε θετικοί στο συγκεκριμένο αίτημα του ΚΕΔΔΥ, όπως θετική είναι και η παράταξη των Ανεξάρτητων. Η μόνη αρνητική ήταν η παράταξη της Ενότητας (ΚΚΕ), η οποία προφασίστηκε το ότι ο σύλλογός μας δεν μπορεί να χρηματοδοτεί έναν κρατικό φορέα, όπως το ΚΕΔΔΥ! Δηλαδή συνάδελφοι, ο συγκεκριμένος φορέας δεν προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα σχολεία μας, γνωμοδοτώντας και κάνοντας διάγνωση για τους μαθητές μας που το έχουν ανάγκη; Δεν βοηθάει, με τον συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να προσληφθούν συνάδελφοι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης; Απορούμε!!! Θα πρέπει να επισημάνουμε και τη θετική στάση της ΔΗ.ΣΥ. στο ζήτημα, μέσω του εκπροσώπου της συναδέλφου Σ. Καμπούρη.  Η έλευση του οποίου όμως έγινε αφού είχε τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία και ως εκ τούτου η Ενότητα δεν δέχτηκε να γίνει εκ νέου η προαναφερθείσα διαδικασία, με αποτέλεσμα, δικαίως , να εξοργιστεί ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας, λέγοντας ότι εκείνος θα επαναφέρει το θέμα προς ψήφιση στο επόμενο Δ.Σ.                    

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε, ως παράταξη, κάτι πολύ σημαντικό! Πέρσι το Δ.Σ. πήρε απόφαση, κατά πλειοψηφία, να χρηματοδοτήσει αναλογικά, την έκδοση λεξικού για τα παιδιά των προσφύγων - μεταναστών, κάτι που όφειλε να το κάνει το αρμόδιο Υπουργείο! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί κάποιοι συνάδελφοι, τηρούν άλλη στάση; Γιατί δεν απαίτησαν από το ίδιο το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη δράση και χρηματοδότησε ο Σύλλογός μας Κρατικό Φορέα, όπως μας λέει η Ενότητα για το ΚΕΔΔΥ; 

Μήπως κάποιοι αντιμετωπίζουν, κάθε φορά, διάφορα ζητήματα όπως τους συμφέρει και όχι προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας; Συνάδελφοι, πιστεύουμε ότι όλα τα θέματα του κλάδου μας πρέπει να αντιμετωπίζονται με βασικό κριτήριο την αντικειμενικότητα και όχι με μικροσυμφέροντα και στείρες αντιπαλότητες!!! 

 

12

image

image

Newsletter