twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 17:01
Εκτύπωση

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προσκαλεί στην προβολή της πολυβραβευμένης λατινοαμερικάνικης ταινίας ‘Νερουδα’ του Πάμπλο Λαραίν  στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ την Παρασκευή 24-11-2017 και ώρα 20:30.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Χιλή, Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Η.Π.Α., 2016, Εγχρωμο

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραΐν

Σενάριο: Γκιγιέρμο Καλντερόν

Μουσική: Φεδερίκο Χουσίδ

Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λουίς Νιέκο, Μερσέντες Μοράν

Διάρκεια: 107 λεπτά

  Βρισκόμαστε στο 1948 και ο Ψυχρός Πόλεμος έχει φτάσει στη Χιλή. Στο κoγκρέσο, ο γερουσιαστής Πάμπλο Νερούδα κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία και γρήγορα καταγγέλλεται από τον πρόεδρο Βιντέλα. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Οσκαρ Πελουσονό αναλαμβάνει την αποστολή να συλλάβει τον ποιητή. Ο Νερούδα προσπαθεί να φύγει από τη χώρα με τη γυναίκα του, αλλά αναγκάζονται να κρυφτούν. Στη μάχη του με τη νέμεσή του, Πελουσονό, ο Νερούδα βλέπει μια ευκαιρία να επανεφεύρει τον εαυτό του. Παίζει με τον αστυνομικό, αφήνοντας στοιχεία σχεδιασμένα να κάνουν αυτό το παιχνίδι γάτας και ποντικού ανάμεσά τους πιο επικίνδυνο, πιο προσωπικό. Εμπνευσμένος από τα δραματικά γεγονότα της νέας του ζωής, ως φυγάς, ο Νερούδα γράφει την επική ποιητική συλλογή του «Canto General».

  Το «Neruda» δεν είναι μια τυπική βιογραφία. Μπερδεύοντας την πραγματικότητα με τη φαντασία, το «Neruda» μοιάζει να εξελίσσεται ολόκληρο μέσα στο μυαλό του Πάμπλο Νερούδα, εκεί όπου κατοικούν οι δικοί του ήρωες, οι δικοί του εχθροί, οι γυναίκες που αγάπησε, η αλαζονία του, η διαρκής διάθεσή του να μεταμορφώνεται, οι αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους και κυρίως η αγάπη του για τα αστυνομικά μυθιστορήματα...

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του ίδιου του σκηνοθέτη: ‘Για εμάς, η ταινία Νερούδα είναι μία ψεύτικη βιογραφία. Εφηύραμε έναν κόσμο, όπως ο Νερούδα είχε εφεύρει τον δικό του. Δημιουργήσαμε ένα “Νερουδιακό” φιλμ, όχι ένα φιλμ για το Νερούδα. Ένα διήγημα που ο Νερούδα θα ήθελε να διαβάσει...»

Επίσημη υποψηφιότητα της Χιλής για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

9 βραβεία καλύτερης ταινίας σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ

 

image

12

image

image

Newsletter