twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 20:23
Εκτύπωση

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στους Έλληνες μετανάστες στο Red Hill της Μελβούρνης και συγκεκριμένα στην ιερά μονή της Παναγίας της Καμαριανής, εξελίσσεται σε θεσμό με μεγάλη προσέλευση Ελλήνων ομογενών… Πρόκειται για τη «γιορτή του μετανάστη» που είναι αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες μετανάστες της γης.

Ο ιερέας Ελευθέριος Τάτσης ο οποίος έχει επιδείξει εντυπωσιακό έργο στο χώρο της Παναγίας της Καμαριανής στις 10 Νοεμβρίου 2013 τοποθέτησε στους ονειρεμένους καταπράσινους κήπους του μοναστηριού, το μνημείο του Ελληνα μετανάστη, που συμβολίζει το πείσμα, την τόλμη, την αγωνιστικότητα, την ελπίδα, την επιτυχία των Ελλήνων μεταναστών αλλά και την μεγάλη τους  προσφορά σε Ελλάδα και Αυστραλία!

Στο μνημείο τοποθετήθηκαν οι δύο σημαίες, αυτή της Ελλάδας και της Αυστραλίας! Επίσης φωτογραφίες από την άφιξη μεταναστών στην Αυστραλία, αλλά και τα ονόματα των τριών καραβιών ελληνίς, Πατρίς, και Αυστραλία που τους έφερε στη χώρα με μία συγκινητική αφιέρωση! «Το μνημείο αυτό είναι δείγμα αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς των Ελλήνων μεταναστών και στις δύο πατρίδες…. Θα παραμείνει φάρος αιώνιος παραδειγματισμού και περηφάνειας και για τις γενιές που ακολουθούν και θα στέκει στον κόκκινο λόφο (Red Hill ) για να θυμίζει σε όλους την μεγάλη προσφορά και στις δύο πατρίδες!!!»

Ο παπά Λευτέρης με την απίστευτη ενεργητικότητα του, συντόνισε και φέτος την όμορφη γιορτή, η οποία περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους μετανάστες, κατάθεση στεφάνων, έπαρση σημαιών και Ελληνικό πανηγύρι με χορευτικό συγκρότημα και άφθονο φαγοπότι!

 

 

 

 

 

 

Πηγή: lovelovegreece.com

 

12

image

image

Newsletter