twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 18:55
Εκτύπωση

imageΤο προσφυγικό κέντρο της ΒΙΑΛ στη Χίο μπορεί να φιλοξενήσει 800 πρόσφυγες και μετανάστες. Όμως τον τελευταίο καιρό, εκεί ζουν περίπου 2200 άνθρωποι. Σκηνές έχουν στηθεί στα γύρω χωράφια, αφού εντός του camp δεν υπάρχει χώρος για όλους.

Ο Αμπντουλματζίντ έχει δύο παιδιά και η γυναίκα του είναι έγκυος. Έφτασε στο νησί πριν από 15 μέρες και το μόνο που ζητεί είναι ένα κοντέινερ.

«Κάνει κρύο, είναι χειμώνας. Χρειαζόμαστε ένα κοντέινερ για τα παιδιά μας. Ειλικρινά, δεν με νοιάζει για εμένα, όμως έχω παιδιά και η γυναίκα μου είναι έγκυος. Δεν μπορούμε να μείνουμε εκτεθειμένοι στη βροχή» υποστηρίζει ο Αμπντουλματζίντ Χουσείν από την Συρία.

Όσοι μένουν εκτός προσφυγικού κέντρου έχουν πρόσβαση σε φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όμως ο Κασίμ από το Ιράκ υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να αγοράσει σκηνή, αφού στο camp δεν φτάνουν για όλους.

«Για μία σκηνή πλήρωσα 45 ευρώ» υποστηρίζει ο Κασίμ. Κάποιοι προσφυγές ζητούν να τρέξουν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης ασύλου.

Μόνο τον Σεπτέμβριο στη Χίο έφτασαν 596 πρόσφυγες, ενώ από την 1η Νοεμβρίου το νησί υποδέχθηκε

Κάθε μήνα περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται από τη Χίο στην Αθήνα. Όμως το πρόβλημα είναι ότι όσοι φτάνουν μέσω Τουρκίας είναι πολλοί περισσότεροι. Το προσφυγικό κέντρο είναι γεμάτο και δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερους, γι ‘αυτό και οι πρόσφυγες στήνουν σκηνές στα γύρω χωράφια.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: euronews.com

 

 

 

 

 

12

image

image

Newsletter