twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 17:12
Εκτύπωση

imageΤην Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 8.30μμ η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου ξεκινάει κι επίσημα τις προβολές της για την νέα περίοδο με την ταινία Moonlight του Μπάρι Τζένκινς που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2017.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Αμερική / Δραματική / 2016 / 111΄

Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζένκινς

Σενάριο: Μπάρι Τζένκινς, Ταρέλ Άλβιν ΜακΚρέινι­

Παίζουν: Ναόμι Χάρις, Μαερσάλα Αλί, Άστον Σάντερς

Διακρίσεις: 3 βραβεία Όσκαρ 2017(Καλύτερης ταινίας, Β’ Ανδρικού ρόλου και Διασκευασμένου σεναρίου) και 8 συνολικά υποψηφιότητες και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ταινίας στην κατηγορία Δράμα.

Το Moonlight περιγράφει την περιπετειώδη ενηλικίωση του νεαρού αφροαμερικανού Σαϊρόν στο σύγχρονο Μαϊάμι της φτώχιας, των ναρκωτικών και της βίας. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του αγοριού που υφίσταται εκφοβισμό σε μια τραχιά γειτονιά, ώσπου τον περιμαζεύει ένας έμπορος ναρκωτικών, ο Κουβανός Χουάν, που του παραστέκεται εκεί που η εξαρτημένη από τα ναρκωτικά μητέρα του αδυνατεί να δώσει το «παρών».

Τα τρία κεφάλαια της ιστορίας με τίτλους «Μικρός», «Σαϊρόν» και «Μαύρος» συνθέτουν ένα λυρικό πορτρέτο του τι σημαίνει να είσαι μαύρος στην Αμερική του σήμερα και πώς οι άνθρωποι χτίζουν τον εαυτό τους, ριζώνουν και αναπτύσσονται ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Βασισμένο στο θεατρικό «Στο φως του φεγγαριού τα μαύρα αγόρια φαίνονται μπλε» του Άλβιν ΜακΚρέινι, το Moonlight εφάπτεται και στα προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη που μεγάλωσε στο γκέτο του Μαϊάμι στις αρχές του ’90. Βραβευμένο επάξια με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, το Moonlight είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία προσωπικής αναζήτησης αλλά και μια σπουδή πάνω στην ταυτότητα, την οικογένεια, την αγάπη και την φιλία.


 

 

12

image

image

Newsletter