twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 19:03
Εκτύπωση

imageΜε αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης και ενίσχυσης της ιστορικής μνήμης, τιμούμε και φέτος τους Εθνικούς μας Ευεργέτες. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά  σε προσωπικότητες που πρόσφεραν για το κοινό συμφέρον, για την προάσπιση των εθνικών δικαίων, για την ανακούφιση και την περίθαλψη συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη.

Ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Χίο, είχαμε την αγαθή τύχη να υπάρξουν πολυάριθμες προσφορές από εκλεκτούς ευπατρίδες συμπατριώτες μας που έδωσαν πολλά εμπνεόμενοι από τις αξίες της Ευεργεσίας. Είναι πολλά τα παραδείγματα προσφοράς και ευεργεσίας ειδικά σε ώρες που η πατρίδα ας και οι συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη. Συχνά μάλιστα η προσφορά γίνεται με τρόπο σεμνό και αφανή, όπως επιτάσσει κι η ευαγγελική περικοπή «σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου». Εμείς, ωστόσο έχουμε καθήκον να ευχαριστήσουμε και να τιμούμε τους Εθνικούς Ευεργέτες.

Κλείνοντας θα ευχηθώ μονάχα τούτο, να συνεχίσουν οι αξίες της Εθνικής Ευεργεσίας να αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για τους σημερινούς και αυριανούς Εθνικούς Ευεργέτες που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

 

 

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου  

 

12

image

image

Newsletter