twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 19:00
Εκτύπωση

imageΤο Εργατικό Κέντρο Χίου με ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την μη έγκριση για το νέο σχολικό έτος 2017-2018 επτά ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ Χίου, ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και του εσπερινού ΕΠΑΛ.

 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφαση αυτή. Μια απόφαση ζωτικής σημασίας αφού η εφαρμογή της απειλεί με λουκέτο το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και στερεί από τους μαθητές το αναφαίρετο δικαίωμα της μόρφωσης αλλά και της επιλογής του τομέα και της ειδικότητας που θα ακολουθήσουν, γεγονός το οποίο επηρεάζει την μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία και αποκατάσταση.

Ζούμε σε μια παραμεθόριο περιοχή, με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, αγωνιζόμενοι ο καθένας από το δικό του πόστο για να αφήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, είναι καθήκον και υποχρέωσή μας.

Υποχρέωσή μας είναι επίσης να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οποιαδήποτε απόφαση στερεί την παιδεία και την μόρφωση από τα παιδιά μας με κλειστά σχολεία και καταργημένες ειδικότητες βάζοντας έτσι σε κίνδυνο το μέλλον τους αλλά και καταδικάζοντας την τοπική κοινωνία σε μαρασμό.

Απαιτούμε άμεση και μόνιμη λύση στο ζήτημα αυτό. Κανένα σχολείο κλειστό, καμία διακοπή ειδικότητας.

image

12

image

image

Newsletter