twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:28
Εκτύπωση

imageΟ Σύλλογος Διαβητικών Χίου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη χειρουργική αντιμετώπιση του διαβήτη. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα Την Τετάρτη (13\9) στο Ομήρειο και ώρα 19:00. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ιατροί από το σωματείο «Συνεργασία για τη Χειρουργική Θεραπεία του Διαβήτη - (ΣυνΔια)».

 

Το εν λόγω σωματείο ιδρύθηκε από γιατρούς με μακρόχρονη εμπειρία με σκοπό την προώθηση της χειρουργικής θεραπείας του Διαβήτη τύπου 2, την ενημέρωση όλων των φορέων που ενδιαφέρονται γι' αυτήν, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς.

 

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των διαβητικών ασθενών τετραπλασιάστηκε στο διάστημα μιας γενιάς, υπονομεύοντας την καθημερινή ζωή ενός εκατομμυρίου συμπατριωτών μας. Τρεις χιλιάδες άνθρωποι ακρωτηριάζονται ετησίως από τις βλάβες που προκαλεί στα κάτω άκρα η νόσος αυτή. Ο διαβήτης τείνει να γίνει στη χώρα μας, όπως και στις περισσότερες αναπτυγμένες κοινωνίες, η 3η αιτία θανάτου, ενώ η συνεχιζόμενη εξάπλωση του διαβήτη έχει επιπτώσεις και στα δημοσιονομικά μεγέθη. Το κόστος της αντιμετώπισης των συνεπειών του διαβήτη υπολογίζεται στο 20% με 30% του συνόλου των δαπανών υγείας. Αυτές είναι οι ανησυχητικές εξελίξεις. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και θετικές.

 

Η χειρουργική θεραπεία του Διαβήτη τύπου 2 είναι πλέον τρέχουσα πραγματικότητα στην Αμερική και στις Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ προτείνεται ως βασική θεραπευτική επιλογή από μεγάλες διαβητολογικές εταιρείες , όπως η American Diabetes Association και όλες τις Ευρωπαϊκές Διαβητολογικές Εταιρείες.

 

Η ΣυνΔια εγκαινίασε την ίδρυσή της με τη διοργάνωση Ημερίδας με τίτλο «Ο διαβήτης σήμερα θεραπεύεται». Πρόκειται για την πρώτη επιστημονική ημερίδα με αυτό το θέμα στη χώρα μας και έχουμε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Στόχος της είναι η Ημερίδα να αποτελέσει ένα φόρουμ διαλόγου μεταξύ όλων των επιστημόνων, παθολόγων, διαβητολόγων, διατροφολόγων, χειρουργών, αλλά και των ίδιων των διαβητικών ασθενών, ώστε η χειρουργική του διαβήτη να λάβει σύντομα στη χώρα μας της θέση που της αναλογεί, προς όφελος των διαβητικών αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

 

 

12

image

image

Newsletter