twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 17:23
Εκτύπωση

imageΤην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χίου:

Η ΕΛΜΕ Χίου προβληματίζεται έντονα με την αδυναμία ορθής λειτουργίας του χωροταξικού σχεδιασμού για την κατανομή των μαθητών.

 

Παρατηρείται μία διαστρεβλωμένη κατανομή μαθητών από την πρωτοβάθμια προς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ενώ φαίνεται ότι με την χωροταξική κατανομή που υπάρχει θα είναι οι μαθητές ισοκατανεμημένοι σε όλα τα σχολεία, όπως πρέπει, στην πράξη δημιουργείται ανισοκατανομή που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες ως επί το πλείστον.

 

 Όμως η δημόσια εκπαίδευση δεν χωράει διαχωρισμούς των σχολείων σε πρότυπα και δεύτερα.  Στη Χίο όλα τα σχολεία προσφέρουν υψηλού επιπέδου μόρφωση και όλα τα σχολεία μπορούν να δεχτούν μαθητές από όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς.

 

Με αυτό το σκεπτικό οι γονείς είναι αδιανόητο είτε να σκέπτονται οι ίδιοι είτε να οδηγούνται στην τακτική να προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να αλλάζουν το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους στο γυμνάσιο ή στο λύκειο και να πιέζουν τους διευθυντές να παραβαίνουν τους νόμους.

 

Από την άλλη οι διευθυντές των σχολείων, ειδικά της πρωτοβάθμιας, οφείλουν να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και να τηρούν τους νόμους και όσο αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό της κατανομής των μαθητών.

 

Ελπίζουμε ότι ο προβληματισμός μας θα δώσει κίνητρο στους εμπλεκόμενους να λειτουργούν βάση του νόμου με μόνο γνώμονα το καλό της εκπαίδευσης και των ίδιων των μαθητών.

 

12

image

image

Newsletter