twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 19:16
Εκτύπωση

imageΛόγω της αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν για Πειραιά την Παρασκευή 18/08/2017 και το Σάββατο 19/08/2017 με το Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR I” ΝΠ10744 (το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα μας την 11:00 με αναχώρηση την 11:20) και το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΙΑΔΝΗ” ΝΠ11542 (το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα μας την 12:00 με αναχώρηση την 12:20) και προκειμένου κατά τις ανωτέρω μέρες να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και όσων πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου το Λιμεναρχείο της Χίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Παρασκευή 18/08/2017 και το Σάββατο 19/08/2017 και από ώρες 09:00 έως και 12:30:

(α) την απαγόρευση της  στάθμευσης οχημάτων - δικύκλων από την οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι).

(β) να αποφεύγονται οι μετακινήσεις οχημάτων προς την ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Λιμένα Χίου και κυρίως εκείνες που δεν συνδέονται με την αναχώρηση με κάποιο εκ των ανωτέρω πλοίων.

(γ) Τη στάση των οχημάτων που μεταφέρουν επιβάτες με σκοπό την αναχώρησή τους για Πειραιά αυστηρά στα σημεία που θα τους υποδειχτεί από τα λιμενικά όργανα και μόνο για το απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποβίβαση των επιβατών και των αποσκευών τους.   

(δ) Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενοικιαζόμενων οχημάτων να χρησιμοποιούν αυστηρά και μόνο τους χώρους έμπροσθεν των καταστημάτων τους προκειμένου στον υπόλοιπο χώρο του λιμένα να εξασφαλιστούν θέσεις για την αναμονή των οχημάτων που πρόκειται να αναχωρήσουν για Πειραιά και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων όποτε απαιτείται.

(ε) Η οδός Λάδης σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας της ΔΑ Χίου θα μονοδρομηθεί σε όλο το μήκος της με είσοδο των οχημάτων από την οδό Νεωρείων και έξοδο αυτών στην οδό Κανάρη.

(στ) Την αναμονή των τουριστικών λεωφορείων για την παραλαβή επιβατών στο χώρο που τους έχει υποδειχθεί στη νότια πλευρά του Λιμενικού Καταστήματος.

(ζ) Τον εφοδιασμό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είτε πριν τις 09.00 είτε μετά τις 12.30

  1. Τοπικά Μ.Μ.Ε. που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται όπως συνδράμουν στην προβολή του θέματος και ενημέρωση του κοινού με έμφαση στο να επιδειχθεί υπομονή και κατανόηση από την πλευρά των ταξιδιωτών και όσων τις συγκεκριμένες ώρες χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα, διότι αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση επιβατών και μετακινούμενων οχημάτων – λεωφορείων και φορτηγών.
  2. Ναυτικοί πράκτορες ανωτέρω πλοίων παρακαλούνται όπως στα πλαίσια του εφικτού ενημερώσουν επιβατικό κοινό που προσέρχεται στα πρακτορεία τους για τα προαναφερόμενα μέτρα.
  3. Η Υπηρεσία μας σε κάθε περίπτωση εφαρμόζει τα νόμιμα και προβλεπόμενα, επισημαίνει δε την ανάγκη πνεύματος συνεργασίας και καλής διάθεσης προς αποφυγή προβλημάτων.
  4. Τέλος, παρακαλούνται οι επιβάτες, οδηγοί αυτοκινήτων, διερχόμενοι πολίτες στο χώρο της Χερσαίας Ζώνη Λιμένα, όπως εμπιστευτούν και τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.-

12

image

image

Newsletter