twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 17:10
Εκτύπωση

12Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα πλαίσια του επιχειρησιακού του ρόλου και σε συνεργασία με τη ΓΓ πολιτικής προστασίας, αναφέρει ότι κινητοποιήθηκε άμεσα στον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ και συντόνισε σχέδιο ενίσχυσης του μόνιμου σεισμολογικού δικτύου στην πληγείσα περιοχή για την βελτίωση της επιστημονικής παρακολούθησης και εκτίμησης της σεισμικής δραστηριότητας και επικινδυνότητας.

 

Όπως σημειώνει, με την άμεση αρωγή του υπουργείου Επικρατείας, της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΥΠΕΘΑ, μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Μυτιλήνη 4 φορητοί σεισμολογικοί σταθμοί με επιστημονικό και τεχνικό κλιμάκιο του ΓΙ.

 

Οι φορητοί ψηφιακοί σεισμογράφοι νέας τεχνολογίας με τη χρήση τηλεμετρίας έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στο επιχειρησιακό κέντρο του ΓΙ στο ΕΑΑ (Αθήνα) έτσι ώστε να γίνεται άμεσα η ανάλυση της σεισμικότητας και η εκτίμηση της σεισμικής επικινδυνότητας κατά την εξέλιξη του φαινομένου.

 

Το φορητό σεισμολογικό δίκτυο εγκαταστάθηκε στη Λέσβο και στη Χίο και λειτουργεί με 4 σεισμολογικούς σταθμούς, στην Αγ. Παρασκευή στο Δαμάνδρι, στη Μυτιλήνη και στα Καρδάμυλα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: avgi.gr

 

12

image

image

Newsletter