twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 18:48
Εκτύπωση

12Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου 15.28 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ με το επίκεντρο να υπολογίζεται 35 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Μυτιλήνη.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση στο νησί μετά τον σεισμό.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας αποκλειστικά στην Romfea.gr, μεταξύ άλλων τόνισε: "Επικοινώνησα αμέσως με τις Αρχές του Νομού, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Ταξίαρχο και με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Επίσης επικοινωνήσαμε με όλες τις ενορίες και στα νησιά Ψαρρά και Οινούσσες όπου με εγκύκλιο ζητήσαμε από τους ιερείς να μας ενημερώσουν για τυχόν ζημιές."

Σε άλλο σημείο ο κ. Μάρκος μας ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι έχουν υποστεί κάποια χωριά σοβαρές ζημιές, ενώ με τον Μητροπολίτη Μηθύμνης ακόμη δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει.

"Σκέφτομαι να ανεβώ αυτές τις μέρες στη Μυτιλήνη και να εκφράσω από κοντά την συμπαράσταση μου, ενώ ήδη έχω ενημέρωση τους υπευθύνους της Μητροπόλεως μας να προετοιμάζονται μέσω της ιματιοθήκης και παντοπωλείων να προσφέρουμε βοήθεια στην Ι.Μ. Μυτιλήνης αν χρειαστεί" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Χίου τόνισε, ότι ο κόσμος έχει ακλόνητη πίστη και δεν φοβάται.

"Πριν από λίγο βγήκα στους δρόμους του νησιού και όλοι ομολογούσαν, ότι η μόνη ελπίδα και προστασία για εκείνους και το έθνος είναι να βρισκόμαστε πάντοτε κάτω από τα χέρια του Θεού" ανέφερε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Μόνον ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει σε όλες τις αντιξοότητες της ζωής μας".

 

 

 

 

 

 

Πηγή: romfea.gr

12

image

image

Newsletter