twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 18:27
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΌπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές, η δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ στη Χίο δε συνδυάζεται με το κλείσιμο της ανεπίσημης δομής που λειτουργεί στη Σούδα. Η αρμοδιότητα για το κλείσιμο της Σούδας αφορά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Για να κλείσει η Σούδα πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος ώστε να μεταφερθούν όσοι παραμένουν στον καταυλισμό.

 

 

Με το ρεπορτάζ της Καθημερινής επιβεβαιώνεται το μεγάλο ψέμα των αιρετών της Δημοτικής Αρχής Βουρνού, που έλεγαν ότι είναι αναγκαία η ίδρυση ΠΡΟΚΕΚΑ για να αποσυμφορηθεί η πόλη και επιπρόσθετα επιβεβαιώνονται τα ρεπορτάζ της ChiosPress ότι στη Χίο ιδρύεται νέα δομή, καθώς το ΠΡΟΚΕΚΑ προορίζεται να φιλοξενεί παραβατικούς μετανάστες και όχι όλους συλλήβδην. Η ίδρυση ΠΡΟΚΕΚΑ δεν αποκλείεται να φέρει στη Χίο και παραβατικούς λαθρομετανάστες και από τα γειτονικά νησιά.

 

 

 

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ αρνητική για το νησί μας, το οποίο πλήττεται εδώ και δύο χρόνια βάναυσα από τη λαθρομετανάστευση και τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν. Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή Βουρνού, που λειτουργεί ως δούρειος ίππος, στο κομμάτι αυτό δεν έχει κηρύξει έως σήμερα τη Χίο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να έχει τα θετικά του σχετικού νόμου.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη: ΕΝΤΟΣ ΔΙΜΗΝΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΟΥΣ

 

12

image

image

Newsletter