twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 17:54
Εκτύπωση

12Η Ένωση Γονέων Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Χίου στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στην Ειδική Αγωγή, που αγωνίζονται ενάντια στην απαξίωση του πτυχίου τους, καθώς και ενάντια στην υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής. Με τροπολογία, δίνεται το δικαίωμα σε κάθε εκπαιδευτικό να διδάξει στην Ειδική Αγωγή, ακόμα κι αν δεν έχει καθόλου αντίστοιχες σπουδές (έχοντας απλώς κάποιες επιμορφώσεις, μεταπτυχιακά κλπ)!

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία (άρθρο 48, ν.4415/2016) η οποία ψηφίστηκε την Τετάρτη 29/03/2017, πρωτίστως υποβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που διασφαλίζεται μέσω βασικού πτυχίου στην Ειδική Αγωγή. Αναλυτικότερα, εξισώνεται η πλήρης τετραετής κατάρτιση που παρέχεται στα Τμήματα Ειδικής Αγωγής (Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Μακεδονίας) με επιμορφώσεις αμφιβόλου ποιότητας, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Επιπρόσθετα, για μία ακόμη φορά καταπατώνται τα επαγγελματικά δικαιώματα νηπιαγωγών και δασκάλων με βασικό πτυχίο στην Ειδική Αγωγή, ΠΕ61 και ΠΕ71 αντίστοιχα.

Καθώς η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αποτελεί κοινωνικό αγαθό, η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Καλούμε όλους, γονείς-εκπαιδευτικούς-μαθητές να ενωθούμε με βάση τα κοινά μας συμφέροντα:

Να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο Υπουργικής Απόφασης.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία που ψήφισε στις 29/3!

Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί, όσων δουλεύουν εδώ και χρόνια στην Εκπαίδευση!

Να παρθεί πίσω η δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης.

Κάλυψη με αποκλειστικά κρατική ευθύνη όσων μαθητών με διαγνώσεις για παράλληλη στήριξη και κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

12

image

image

Newsletter