twitter youtube google

Πραγματοποιούνται τεχνικές εργασίες και η ChiosPress θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 23:03
Εκτύπωση

 photo d.jpgΈναν μήνα μετά τις εκλογές ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών παραμένει ακέφαλος, καθώς ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ., αφού οι συνεδριάσεις ή διαλύονται ή παίρνουν αναβολές, όπως καταγγέλλουν τα μέλη της παράταξης «Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών».

 

Συγκεκριμένα οι αρχαιρεσίες έδωσαν βαρύ χαστούκι στην προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της Ενότητας, όπου στο προηγούμενο Δ.Σ. είχε την αυτοδυναμία ελέγχοντας τις 5 από τις 7 έδρες του Δ.Σ. Οι εκλογές της 7ης Δεκεμβρίου είχαν ως αποτέλεσμα η Ενότητα να λάβει 3 έδρες, 2 έδρες έλαβε η Παράταξη των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών» και από μια έδρα οι παρατάξεις της «Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ).

 

Στη πρώτη συνεδρίαση που έγινε η πλειοψηφία των παρατάξεων πρότεινε για νέο πρόεδρο τον εκλεγμένο με την Ενότητα Στ. Τσίγκο, βάζοντας ωστόσο βέτο στην περίπτωση να επανεκλεγεί στη θέση του Προέδρου ο επικεφαλής της Ενότητας και απερχόμενος Πρόεδρος, Γ. Αμπαζής. Η Ενότητα σ’ εκείνη τη συνεδρίαση αποχώρησε, λέγοντας ότι δε συνεργάζεται με απεργοσπάστες... Εκτότε φαίνεται ότι υπάρχει απροθυμία από την Ενότητα, όπως καταγγέλλεται, να συγκληθεί Δ.Σ. με σκοπό να συγκροτηθεί σε σώμα.

 

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται το προγραμματισμένο για αύριο Δ.Σ. του Συλλόγου, κάτι που οδήγησε την παράταξη της ««Πρωτοβουλίας Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» να καταγγείλει μεθοδεύσεις και να φέρει όλες τις παρατάξεις προ των ευθυνών τους.

 

Πέρα από την «Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» και η παράταξη των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών» είχε καυτηριάσει με ανακοίνωσή της τη στάση της Ενότητας και του απερχόμενου Πρόεδρου, Γ. Αμπαζή με την παρακάτω ανακοίνωση:

 

«Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι δεν κατέστη (σήμερα) δυνατό να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας καθώς η Ενότητα αποχώρησε από το Δ.Σ. με πρόφαση ότι δεν συνεργάζεται με απεργοσπάστες στο προεδρείο (εννοούσε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις;). Τα συμπεράσματα δικά σας! Ήθελαν όλο το προεδρείο δικό τους! Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες αναλυτικό ενημερωτικό για όσα "παράλογα" και θλιβερά για την εκπαίδευση και τον συνδικαλισμό συνέβησαν!
ΥΓ. Οι υπόλοιπες παρατάξεις πρότειναν διαπαραταξιακό προεδρείο, παραχωρώντας τη θέση του προέδρου στην Ενότητα, θέτοντας όμως βέτο για το πρόσωπο του κ. Αμπαζή. Έτσι προτάθηκε ο κ. Τσίγγος από όλες τις υπόλοιπες (πλην Ενότητας) παρατάξεις.
ΥΓ. Η Ενότητα διχάζει κατηγοριοποιώντας τους εκπαιδευτικούς σε απεργοσπάστες και απεργούς! ΕΥΓΕ! Καμιά διάθεση για συνεργασία από τα μέλη της

12

image

image

Newsletter