twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 16:44
Εκτύπωση

Σήμερα το πρωί κατέβηκα στην πόλη και περνώντας έξω από τον πρώην πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ, είδα έναν υπάλληλο του Δήμου να φρεζάρει τα παρτέρια. Σταμάτησα ως χωρικός και τον ρώτησα τι θα σπείρουν εκεί. Μου απάντησε ότι θα βάλει ο Δήμος γκαζόν. Πήγα τότε και αγόρασα ένα κιλό κουκιά, ξαναγύρισα στο σημείο και τα έσπειρα, όσην ώρα εκείνος συνέχιζε το φραζάρισμα. Ένας άλλος υπάλληλος του Δήμου, που βγήκε από το γραφείο εκεί παραδίπλα, ανέλαβε τη φωτογράφιση της καταδρομικής σποράς.

Τον Απρίλη θα τρώνε κουκιά οι περαστικοί από τα παρτέρια αυτά. Τα κουκιά, σημειωτέον, είναι το “εθνικό” φαγητό της Χίου. Κουκοχιώτες ήταν παραδοσιακά το παρατσούκλι τους λόγω των πολλών κουκιών που παρήγαγαν και που έτρωγαν. Να ένας ακόμη λόγος για να σπέρνουμε κουκιά και όχι γκαζόν στα παρτέρια της πόλης.

Έχω αιτηθεί κατ’ επανάληψη στον Δήμο Χίου να μου παραχωρήσει ένα – δυο παρτέρια στο κέντρο της πόλης, για να οργανώσω εργαστήρια φυσικής καλλιέργειας και λαχανόκηπους, αλλά ακόμη δεν έχω λάβει θετική απάντηση. Μετά την καταδρομική αυτή σημερινή σπορά και την δημοσιοποίησή της, ελπίζω να μου δώσουνε αυτά τα παρτέρια εκεί στο πρώην δηπεθε, να βάλουμε κάναν δημόσιο κήπο.

 

 

 

Γράφει: ο Γιάννης Μακριδάκης

12

image

image

Newsletter