twitter youtube google

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 17:14
Εκτύπωση

 photo d.jpgΣκληρή επίθεση εξαπέλυσε η εκπαιδευτική παράταξη της Ενότητας, της οποίας επικεφαλής είναι ο Γ. Αμπαζής, προς τον Β. Δέδε, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από τον δεύτερο της μη σύκλησης του Δ.Σ. του Συλλόγου μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπει το καταστατικό. Η Ενότητα μιλά για κατήφορο που έχει πάρει ο Β. Δέδες και ο τελευταίος απάντησε σε δεικτικό ύφος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενότητας:

Μαθήματα καταστατικού προσπαθεί να παραδώσει ο κ. Δέδες στην «Ενότητα», χρησιμοποιώντας ψεύδη που μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση φαίνεται του έχουν γίνει συνήθεια.

Πράγματι το ΔΣ συγκροτείται σε σώμα 5 μέρες μετά την εκλογή του, ωστόσο το απερχόμενο ΔΣ, στο οποίο λόγω των «απογευματινών υποχρεώσεών του» (!) δεν παρίστατο, είχε ενημερωθεί για την απουσία του Γ. Αμπαζή στην Καστοριά, προκειμένου να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του γιού του, αμέσως μετά τις εκλογές.

Επίσης το νεοεκλεγέν ΔΣ ενημερώθηκε από το Γ. Αμπαζή για το γεγονός, γι αυτό και η πρόσκληση θα έβγαινε μετά την παρέλευση των 5 ημερών, γεγονός για το οποίο είχαν συμφωνήσει όλοι.

Ο ίδιος, 2 μέρες μετά τις εκλογές ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πλειοψηφούντα συνάδελφο Γ. Αμπαζή το μεσημέρι της Παρασκευής , τόσο για τρέχοντα ζητήματα πληρωμών (τα οποία αρνήθηκε να γίνουν αν και επείγοντα), όσο και για την απουσία του στην Καστοριά, ώστε η συγκρότηση να γίνει με την επιστροφή του.

Ο κ. Δέδες εκ των υστέρων φυσικά, εγείρει θέματα που άπτονται σε απλά, καθημερινά και ανθρώπινα, που πλέον, δεν τον αγγίζουν μπροστά στο μένος του και στη μικροπολιτική του σκοπιμότητα.

Κλείνοντας:

ΝΑΙ, βγαίνουν ενημερωτικά που δεν αφορούν δράσεις του ΔΣ που δεν έχει συγκροτηθεί, αλλά αναπαράγουν δράσεις της ΔΟΕ για συνταξιοδοτικά ζητήματα, που καίνε του συναδέλφους, που αφορούν στη ζωή τους και όχι το μικρόκοσμο του κ. Δέδε που τον ενδιαφέρουν οι γραφειοκρατίες, οι ψευδολογίες και οι τουφεκιές στον αέρα!

Αφού κόπτεται για το καταστατικό, γνωρίζει τα άρθρα του, για την προαγωγή και προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου και του κλάδου και αν ναι, πώς τα προήγαγε στις 8 Δεκέμβρη; Ως απεργός, ως όφειλε αφού είναι μέλος του ΔΣ ή ως απεργοσπάστης;

Τον πληροφορούμε ότι οι εκλογές παρήλθαν, πήρε την απάντηση των συναδέλφων μας, ωστόσο με αυτά που πράττει και λέει εκτίθεται και εκθέτει και θα εκτεθεί ακόμα περισσότερο! Να τον χαίρονται βέβαια ένα μέρος συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ που τον ψήφισαν, μαζί με τους τοπάρχες τους!

Τέλος, για την «ΕΝΟΤΗΤΑ», ο εχθρός ήταν και παραμένει τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, η επίθεση που δεχόμαστε από τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, η νέα επίθεση και φοροληστεία που έρχεται με αφορμή τη δεύτερη αξιολόγηση ή πώς αλλιώς θα το πουν! Εκεί κριθήκαμε κι εκεί κρινόμαστε καθημερινά!

 

 

Αναλυτικά η απάντηση του Β. Δέδε:
Ευτυχώς που ο αείμνηστος Γ. Δαλιανίδης, δημιουργός της κινηματογραφικής ταινίας ''ο κατήφορος'', δεν έλαβε υπόψιν τέτοιου είδους λιβελογραφήματα, σαν και αυτό της ενότητας, ώστε να συντάξει το σενάριο του συγκεκριμένου έργου.  Πρέπει οι συνάδελφοι της συγκεκριμένης παράταξης να σοβαρευτούν, να βάλουν το κεφάλι τους μέσα στα λυγκάκια τους και να σταματήσουν αυτό το αέναο ''Διαζύγιο'' που έχουν πάρει με την αλήθεια!!! Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. πρέπει να γίνεται μέσα σε πέντε (5) ημέρες! Όλα τα άλλα που ειπώθηκαν από την πλευρά τους είναι ''Φύκια αντί Μεταξωτών Κορδελών''. Ουδέποτε είχα τηλεφωνική ενημέρωση από τον Γ. Αμπαζή για ενδεχόμενη απουσία του εκτός Χίου!!!!! Γνωρίζω πολύ καλά, όπως και όλοι σας, ποιος είναι ο συντάκτης αυτού του αναίσχυντου κειμένου. Απλά η ''ενότητα'' λειτουργεί με το σκεπτικό ''ΠΕΣ ΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑ ΠΩ''. Από πού κι ως πού, μπορεί ένας απερχόμενος πρόεδρος να απουσιάζει, ως πλειοψηφών σύμβουλος και να μη συγκαλεί Δ.Σ., να θεωρεί τον εαυτό του παντοτινό πρόεδρο και να θέλει να κάνει πληρωμές???????? Θα μπορούσε κάλλιστα να αφήσει την πρωτοβουλία συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. σε οποιονδήποτε άλλον εκλεγμένο σύμβουλο. Καταλαβαίνω ότι έχουν ενοχληθεί από το γεγονός πώς έχασαν την πλειοψηφία στις εκλογές, αλλά τι να κάνουμε γι'αυτό, έτσι αποφάσισαν οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ με βάση τα πεπραγμένα της ''ενότητας''. Αντιλαμβάνομαι, με όσα αναληθή διατυπώνουν περί ΔΑΚΕ, πόσο πολύ θα ήθελαν τη συνεργασία της. Τελειώνοντας, θα ήθελα να δανειστώ μία φράση του αείμνηστου Θ. Βέγγου: ''Λυπάμαι για αυτούς που είχα μέσα στην καρδιά μου, γιατί ξευτιλίστηκαν στα μάτια μου''.  

 

12

image

image

Newsletter